ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023

Μπάρμαν για ένα βράδυ


"Πιάσε ένα Ουίσκι, ενα καλό, απο αυτά τα Single Malt".
Τον κοίταξα πίσω απο την μπάρα και έκανα πως δεν άκουσα, βασικά ήθελα να ακούσω να ξαναλέει τις λέξεις Single Malt με αυτή την περίεργη προφορά. Το επανέλαβε και τότε έπρεπε να αναζητήσω ανάμεσα σε εκατοντάδες στοιβαγμένα μπουκάλια πίσω απο την μπάρα ποιά απο αυτά ειναι Single Malt. Χάος
Σχηματίζω τον αριθμό τηλεφώνου του φίλου ιδιοκτήτη του μπαρ για να ρωτήσω που θα βρώ τα Single Malt. Δεν το σηκώνει. Ήταν άρρωστος, γι αυτό φώναξε εμένα τον άσχετο να κρατήσω εκείνο το βράδυ το μαγαζί ᾽᾽μέχρι να έρθει η κοπέλα''. Οταν μπήκε ο τύπος, ο πρώτος πελάτης, που με βαρειά προφορά παράγγειλε το Single Malt η κοπέλα δεν εχει έρθει. Απελπισία.
Κοιτάζω τα μπουκάλια πίσω μου με δέος σαν χαμένος. Τα μόνο που ξεχωρίζω ειναι αυτά της βότκας και της κίτρινας τεκίλας απο τα οποία μου έβαζε όταν πήγαινα. Ειχα δει απο ποιά θέση τα παίρνει και τα βάζει πίσω Η ματιά μου πέφτει σε ένα Johnnie Walker, αυτό δεν είναι Malt, μέχρι και εγώ ο άσχετος το γνωρίζω αυτό. Γυρνάω προς την πλευρά του βαρύθυμου πελάτη. Δεν με κοιτάει. Κοιτάει απέναντι στον καθρέπτη τον εαυτό του και μάλλον του αρέσει αυτό που βλέπει γιατί χαμογελάει ή έτσι μου φαίνεται. Γρήγορη σκέψη.
Αρπάζω το Johnnie το βάζω κάτω απο τον πάγκο προσεκτικά, παίρνω ενα ποτήρι απο αυτά που μπαίνουν τα Malt, ειχα δει που έβαζε τα ποτήρια. Βάζω προσεκτικά ελαφρά λιγότερη ποσότητα απο οτι έβαζε στα κοινά ουίσκι, το είχε προσέξει αυτό, το έκανε με άλλους πελάτες. Με το ποτήρι με το δήθεν Malt και ένα άλλο με νερό, κατευθύνομαι στον βαρύθυμο τύπο. Ρίσκο.
Με κοιτάει, μετά κοιτάει το ποτήρι και με την ξεχωριστή προφορά ζητάει ένα παγάκι μέσα. Του βάζω ένα παγάκι μέσα, αφήνω το ποτήρι στην μπάρα ενω αυτός συνεχίζει να κοιτάει τον εαυτό του στον καθρέπτη. Αποχωρώ διακριτικά προς την άκρη της μπάρας ώστε να παρατηρώ της αντιδράσεις του μετά τις πρώτες γουλιές. Αγωνία.
Πίνει μια γουλιά και αδειάζει το μισό ποτήρι, το ουίσκι δεν τα πίνουμε σχεδον μονορούφι, μέχρι και εγω το ξέρω αυτό. Αμήχανος τον κοιτάω μέχρι που τα βλέμματά μας διασταυρώνονται. Κάνω τον άσχετο, παίρνω το βλέμμα μου απο επάνω του και κοιτάω μια φωτογραφία απέναντι στον τοίχο με τους Τζάκ Νίκολσον, Μέριλ Στρίπ και Τόμ Γουέιτς, είναι απο μια ταινία, δεν θυμάμαι ποιά. Ξανακοιτάζω τον τύπο. Βγάζει έναν αναστεναγμό,, αδειάζει το υπόλοιπο ποτήρι και τότε με κοιτάει πάλι. Την γαμήσαμε.
''Βάλε ένα ακόμα απο αυτό το Single Malt είναι γαμάτο᾽᾽, λέει. Νιώθω ανακούφιση, είμαι ο καλύτερος μπάρμπαν του κόσμου. Πηγαίνω με αργό βήμα αυτοπεποίθησης, παίρνω το ποτήρι για να το γεμίσω με Johnnie ,το κάνω πάλι κάτω απο τον πάγκο. Του πηγαίνω το ουίσκι με ένα παγάκι μέσα και επειδή τα πήγα μια χαρά, απο ικανοποίηση βάζω ένα και για μένα που ποτέ δεν πίνω ουίσκι. Δεν πλήρωσε για Malt αλλά για απλό ουίσκι και του άρεσε αυτό.