ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023

Ο δαίμων του Μαξίμου...


Είναι γνωστή η έκφραση για τον «δαίμονα του τυπογραφείου», ο οποίος «φορτώνεται» όλα τα λάθη και τις αστοχίες που λαμβάνουν χώρα στα ΜΜΕ (κι όχι μόνο). Φαίνεται πως και στο Μαξίμου έχουν τον δικό τους «δαίμονα» που πέφτει σε «λάθη», αλλάζοντας τελείως το νόημα των λέξεων. 
Δεν εξηγείται αλλιώς το πώς η ξεκάθαρη δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για «πολύ μεγάλη αναποδιά» (αναφερόταν στις φονικές πλημμύρες) μετατράπηκε σε «πρωτοφανή κακοκαιρία» στο κείμενο απομαγνητοφώνησης που μοίρασε το Μαξίμου στους δημοσιογράφους.
Συγκεκριμένα, ο Κυρ. Μητσοτάκης δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Όλοι μαζί θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε και αυτή την πολύ μεγάλη αναποδιά και να μπορέσουμε να ξαναχτίσουμε αυτά τα οποία η φύση με τόσο πρωτοφανή μανία κατέστρεψε», όπως φαίνεται και στο βίντεο που ακολουθεί (περίπου στο 3:30).
Ωστόσο, το κείμενο που μοιράστηκε ανέφερε τα εξής: «Όλοι μαζί θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε και αυτή την πρωτοφανή κακοκαιρία και να μπορέσουμε να ξαναχτίσουμε αυτά τα οποία η φύση με τόσο πρωτοφανή μανία κατέστρεψε».

Η δήλωση του πρωθυπουργού έγινε έπειτα από τη σύσκεψη που έγινε στο Κέντρο Επιχειρήσεων, στη Λάρισα, για τον συντονισμό των δράσεων στις περιοχές της Θεσσαλίας που έχουν πληγεί λόγω της κακοκαιρίας Daniel. Για άλλη μια φορά, ο Κυρ. Μητσοτάκης επένδυσε στο αφήγημα πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι δίπλα στους πληγέντες, χωρίς ωστόσο να προβεί σε οποιαδήποτε αυτοκριτική και σε ανάληψη ευθυνών για ό,τι έχει συμβεί τις τελευταίες τρεις ημέρες στη χώρα...
- από ΕφΣυν