ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023

Παραιτήθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Group, στη σκιά του θανάτου του 36χρονου Αντώνη


Την ώρα που το κύμα οργής για το έγκλημα στο λιμάνι του Πειραιά και τον μαρτυρικό θάνατο που βρήκε ο 36χρονος Αντώνης, η Attica Group, πλοιοκτήτριας εταιρείας του Blue Horizon, ανακοίνωσε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο έκανε δεκτή την παραίτηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Εταιρείας.
Σημειώνεται ότι ο Σπύρος Πασχάλης είναι και πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας.
Η ανακοίνωση αναφέρει:
«Αναφορικά με το τραγικό δυστύχημα που είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί εντελώς άδικα και με τρόπο αδιανόητο η ζωή ενός νέου ανθρώπου, το Διοικητικό Συμβούλιο της Attica Group εκφράζει την οδύνη του και απευθύνει τα ειλικρινή συλλυπητήρια και τη συγγνώμη του στην οικογένεια και τους φίλους του εκλιπόντος. Παράλληλα, και ανεξαρτήτως της δικαστικής διερεύνησης, δεσμευόμαστε ότι θα σταθούμε δίπλα στην οικογένεια του εκλιπόντος με κάθε τρόπο και με όλες μας τις δυνάμεις.
Χάθηκε ένας νέος άνθρωπος και αυτό μας έχει στιγματίσει όλους βαθύτατα. Ξεκινά άμεσα με εγγύηση του Διοικητικού Συμβουλίου και των Μετόχων διευρυμένη και σε βάθος έρευνα και με τη συνδρομή ανεξάρτητων εξωτερικών συμβούλων ώστε να διασφαλίσουμε ότι ποτέ ξανά δε θα παραβιαστούν από κανέναν οι διαδικασίες και τα πρωτόκολλα του Ομίλου μας. Δεσμευόμαστε επίσης ότι τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής, θα αξιοποιηθούν για τις αναγκαίες τομές και αλλαγές, σε όποιο επίπεδο και με όποιον τρόπο χρειαστεί.
Προς αυτή την κατεύθυνση, το Διοικητικό Συμβούλιο έκανε σήμερα δεκτή την παραίτηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Εταιρείας».

Ποινικές διώξεις

Εισαγγελία Πειραιά άσκησε ποινικές διώξεις κατά των συλληφθέντων για τον τραγικό θάνατο του 36χρονου Αντώνη στο λιμάνι του Πειραιά. Πρόκειται για ένα συμβάν που έχει προκαλέσει οργή και αποτροπιασμό στο πανελλήνιο, καθώς μέλη του πληρώματος έσπρωξαν τον άτυχο άντρα στη θάλασσα από τον καταπέλτη του πλοίου, και στη συνέχεια αδιαφόρησαν για την τύχη του, αφήνοντάς τον να βρει μαρτυρικό θάνατο στα νερά του Πειραιά.
Κατηγορούμενοι είναι ο καπετάνιος και τα τρία μέλη του πληρώματος (λοστρόμος, ύπαρχος, αξιωματικός καταστρώματος) του Blue Horizon.
Ειδικότερα, ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία που τελέστηκε με ενδεχόμενο δόλο κατά του μέλους του πληρώματος (ύπαρχο) που συστηματικά έσπρωχνε τον 36χρονο, μέχρι που έπεσε στη θάλασσα. Τα άλλα δύο μέλη του πληρώματος διώκονται για συνέργεια στην ανθρωποκτονία που τελέστηκε με ενδεχόμενο δόλο. Ο καπετάνιος διώκεται για το (επίσης) κακούργημα της επικίνδυνης παρέμβασης στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.
Για τα παραπάνω αδικήματα προβλέπονται μεγάλες ποινές που φτάνουν μέχρι τα ισόβια.