ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023

Θράσος καταπατητών: Πήγε να επιβάλει τον νόμο και συνέλαβαν τον δήμαρχο Σερίφου


Ξηλώνονται οι πρώτες παράνομες ομπρέλες

Μπορεί το κίνημα για τις ελεύθερες παραλίες να κάνει μερικά σημαντικά βήματα νίκης, αλλά το θράσος των καταπατητών και των παρανομούντων δεν κάμπτεται εύκολα. Ο δήμαρχος Σερίφου συνελήφθη, όταν πήγε να σφραγίσει παράνομο κατάστημα, αλλά του έγινε μήνυση για «παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας».
Το περιστατικό, που συνέβη πριν από μέρες, περιέγραψε ο ίδιος ο δήμαρχος Σερίφου, Κωνσταντίνος Ρεβίνθης, μιλώντας στην ΕΡΤ.
Εξήγησε ότι υπήρχε απόφαση που έλεγε ότι ένα κατάστημα ήταν παράνομο και έπρεπε να σφραγιστεί. «Σφραγίσαμε το κατάστημα όμως μου έκαναν μήνυση για παράβαση καθήκοντος και για κατάχρηση εξουσίας και απλή δυσφήμιση», είπε και πρόσθεσε: «Πήγαμε να επιβάλλουμε το νόμο την απόφαση των δικαστηρίων και των διοικητικών αρχών και βρεθήκαμε συλληφθέντες ως κατηγορούμενοι».
Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Ρεβίνθη, το πρόβλημα με την κατάληψη των παραλιών δεν είναι σε τόσο μεγάλο βαθμό στη Σέριφο. «Είμαστε υπέρμαχοι να τηρείται η νομιμότητα, ναι στην επιχειρηματικότητα αλλά να είναι υπό τις προϋποθέσεις του νόμου», σημείωσε.
Όλα αυτά, δύο μέρες μετά την παρέμβαση εισαγγελέα για το θέμα, που αφορά τη διερεύνηση καταγγελιών για αυθαιρεσίες επιχειρήσεων στο νησί της Πάρου, όπως και στη Σέριφο, η οποία ήταν αποτέλεσμα της «Κίνησης Πολιτών Πάρου για Ελεύθερες Παραλίες» για τις ελεύθερες παραλίες, που έχει εξαπλωθεί και σε άλλα νησιά, όπως η Νάξος και η Σύρος.
Κάλλιο αργά παρά ποτέ;
Σημειώνεται πάντως, με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, όπως και σε κάθε άλλο ζήτημα που αφορά τους πολίτες, μετά και την εισαγγελική παραγγελία, το υπουργείο Οικονομικών έχει διατάξει μια σειρά από ελέγχους.
Στο πλαίσιο των ελέγχων που διεξάγονται και ύστερα από τις καταγγελίες που υπεβλήθησαν για τη μικρή και μεγάλη Σάντα της Πάρου, στελέχη της Κτηματικής Υπηρεσίας Σύρου έκαναν αυτοψίες στο διάστημα 21- 24 Ιουλίου, διαπίστωσαν σημαντικές παραβάσεις και προχωρούν άμεσα στην έκδοση πρωτοκόλλων απομάκρυνσης τριών επιχειρήσεων από αυτές.
Και το υπουργείο, που προσπαθεί εκ των υστέρων να καπελώσει το κίνημα, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται: 
«Οι έλεγχοι, είτε αυτεπάγγελτα είτε ύστερα από καταγγελίες που υποβάλουν οι πολίτες, θα ενταθούν καθ' όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου, προκειμένου να γίνονται σεβαστοί οι όροι των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί με τις επιχειρήσεις, να διασφαλίζεται η πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες σύμφωνα με τους κανόνες του Συντάγματος και να προστατεύεται η εικόνα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος».