ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023

Μεγάλη φωτιά σε Λουτράκι και Κουβαρά Αττικής - Εκκένωση σε Λαγονήσι, Σαρωνίδα και Ανάβυσσο


Ανεξέλεγκτη μαίνεται μεγάλη φωτιά στον Νέο Κουβαρά, η οποία ξέσπασε γύρω στη μια το μεσημέρι. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θέλουν την φωτιά να ξεσπά από έκρηξη σε πυλώνα της ΔΕΗ. Παρότι η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση, έχει ανοίξει εξαιρετικά το μέτωπο λόγω των ανέμων και κινείται προς δυο κατευθύνσεις – προς ανατολάς και προς νότο – προς Κερατέα και προς Λαγονήσι.
Kινητοποιήθηκαν μεγάλες επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, αλλά και εναέρια μέσα, ενώ έκλεισε και η Λεωφόρος Λαυρίου.
Καθώς, ωστόσο, οι άνεμοι είναι ισχυροί και το μέτωπο της φωτιάς απειλητικό, ενισχύθηκαν γύρω στις 2μμ οι πυροσβεστικές δυνάμεις.
Στην περιοχή έχει δημιουργηθεί μεγάλο μέτωπο προς νότο – προς Λεωφόρο Αναβύσσου και Λαγονήσι.
Η φωτιά ήδη καίει προς το Πάνειο Όρος, ενώ η προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι να καταφέρουν να τη συγκρατήσουν ώστε να μην περάσει προς το Λαγονήσι.
Λόγω της πυρκαγιάς εστάλη από το 112 μήνυμα προς τους κατοίκους της περιοχής, καλώντας τους να εκκενώσουν τον οικισμό Πέτα. Eκκενώθηκαν επίσης ο οικισμός Χελώνι, Μελισσουργός, Ταμπούρι, αφού οι φλόγες βρίσκονται μια ανάσα από τα σπίτια .
Στην περιοχή που ξέσπασε η φωτιά βρίσκεται και το μοναστήρι της Αγίας Σκέπης, το οποίο εκκενώθηκε.
Στο σημείο επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 2 πεζοπόρα τμήματα καθώς και 31 Ρουμάνοι πυροσβέστες με 5 υδροφόρα οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 6 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα έχει συντονιστικό ρόλο.
Τέλος, σύμφωνα με ενημέρωση απο την αστυνομία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Λαυρίου, από τη λεωφόρο Σουνίου έως την επαρχιακή οδό Κουβαρά και στα δύο ρεύμα κυκλοφορίας.
Νέο μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε πριν λίγο σε όσους βρίσκονται σε Λαγονήσι, Σαρωνίδα και Ανάβυσσο καλώντας τους να απομακρυνθούν προληπτικά από τους οικισμούς λόγω της δασικής πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε νωρίτερα το μεσημέρι στον Νέο Κουβαρά Αττικής, όπως ανέφερε πριν λίγο ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, σε έκτακτη ενημέρωση.
Μεγάλο είναι το μέτωπο της φωτιάς και στο Λουτράκι-Προληπτική απομάκρυνση από Καλλιθέα, Πευκιά και Ειρήνη. Επί τόπου βρίσκονται 54 πυροσβέστες με 19 οχήματα, ενώ επιχειρούν 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα