ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023

Τα τηλεφωνήματα Ανδρουλάκη και Γ. Παπανδρέου στον Διονύση Τεμπονέρα - Τι του πρότειναν


Βασίλης Σκουρής: Διαψεύσεις δεν δεχόμαστε!

Δυο σημαντικά τηλεφωνήματα έλαβε πριν από τρεις και τέσσερις ημέρες αντίστοιχα ο Διονύσης Τεμπονέρας, εκ των κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υπήρξε επικεφαλής της Εκλογικής Επιτροπής της Κουμουνδούρου με απόφαση του Αλέξη Τσίπρα για τις κάλπες της 25ης Ιουνίου.
Το ένα προερχόταν από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη και το άλλο από τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.
Τόσο ο Νίκος Ανδρουλάκης, όσο και ο Γιώργος Παπανδρέου, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της στήλης «Παιχνίδια Εξουσίας» του ieidiseis, ζήτησαν από τον Διονύση Τεμπονέρα να εξετάσει την περίπτωση να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας που αποτελείται από τους πρώην νομούς, πλέον περιφερειακές ενότητες (Π.Ε.), Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας.
Οπως γράφει ο Βασίλης Σκουρής η στήλη δεν γνωρίζει επακριβώς αν του πρότειναν να είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ και να τον υποστηρίξει το ΠΑΣΟΚ ή κάτι διαφορετικό, γνωρίζει ωστόσο πως έλαβαν αρνητική απάντηση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Διονύσης Τεμπονέρας είχε δεχθεί πρόταση από τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι υποψήφιος στη συγκεκριμένη περιφέρεια, αλλά την είχε αρνηθεί, με την ηγεσία της Κουμουνδούρου να στρέφεται πλέον είτε στον Διονύση Καλαματιανό, είτε στον Μιλτιάδη Ζαμπάρα, βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας.
Αντιθέτως, το ΠΑΣΟΚ προσανατολίζεται στον, επίσης βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, Δημήτρη Κωνσταντόπουλο.
Αξιοσημείωτο, ωστόσο, είναι πως λίγες ημέρες πριν τα τηλεφωνήματα στον Διονύση Τεμπονέρα το ΠΑΣΟΚ είχε σύσκεψη στην Πάτρα, παρόντος του Κώστα Σκανδαλίδη, που τάχθηκε κατηγορηματικά υπέρ της αυτόνομης καθόδου στις περιφερειακές εκλογές. Όπως αξιοσημείωτο είναι πως η Χαριλάου Τρικούπη πρότεινε για υποψήφιο περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας τον –πολύ αξιόλογο- Μαρίνο Σκανδάμη, που έχοντας υπόψη του την έμμεση στήριξη κάποιων επιφανών συντρόφων του στον «γαλάζιο» περιφερειάρχη Νεκτάριο Σκανδάμη (!) αρνήθηκε, όπως για τους δικούς του λόγους αρνήθηκε να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων ο –επίσης αξιόλογος- Απόστολος Κατσιφάρας.
Και όπως γράφει ο Βασίλης Σκουρής: Διαψεύσεις δεν δεχόμαστε!