ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 18 Ιουλίου 2023

Το εξώδικο της Ζανέτ Τσίπρα στο Πρώτο Θέμα και η δημοσιογράφος... «Σαντάνα»


Με εξώδικο απάντησε η αδερφή του τέως πρωθυπουργού, Ζανέτ Τσίπρα, στο protothema.gr για σχόλιο με ανάρτησή της στο Facebook σχετικά με την διαδοχή στην προεδρία του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ, τη διαδικασία εκλογής του διαδόχου του Αλέξη Τσίπρα και την Έφη Αχτσιόγλου.
Στο εξώδικo που έστειλε στο protothema.gr η Ζανέτ Τσίπρα διατυπώνει την άποψη «ότι πρόκειται για δεδομενα προσωπικού χαρακτήρα» και για αυτό τον λόγο δεν έπρεπε γίνει αναδημοσίευση. 
To σάιτ protothema.gr , μεταξύ άλλων, αναφέρει σχετικά:
"[...]Η θέση της  Ζανέτ Τσίπρα προκαλεί εντύπωση δεδομένου ότι η ίδια είναι πολιτικό πρόσωπο, έχει ρόλο σε πολιτικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, έχει στενή συγγενική σχέση με τον τέως πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα και στην ανάρτηση της εξέφρασε πολιτική θέση, με σαφή άποψη για την υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου. Επίσης στην ανάρτηση της στο Facebook δεν υπήρχε κανένα απολύτως προσωπικό στοιχείο, η δημοσιοποίηση του οποίου από μια ειδησεογραφική ιστοσελίδα να συνιστά «παραβίαση της ιδιωτικότητας».
Άλλωστε, το σύνολο των πόλιτικών προσώπων στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο, χρησιμοποιούν τα social media για την παρουσίαση πολιτικων τους των θέσεων και η Ζανέτ Τσίπρα δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Δεν μπορεί όμως κάθε φορά η ίδια να... επιλέγει τι αποτελεί «πολιτική θέση» και τι «προσωπικό δεδομένο». Αντίθετα η άποψή της έχει «ειδικό βάρος» ειδικά σ΄αυτή την συγκυρία καθώς έχουν ανακοινωθεί οι υποψηφιότητες για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και οι εσωτερικές διεργασίες είναι σε πλήρη εξέλιξη με φόντο τον Σεπτέμβριο που θα στηθούν κάλπες στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Επίσης εύλογα θα μπορούσε κάποιος να αναρωτηθεί πώς είναι δυνατόν να θεωρείται «ιδιωτική» μια τοποθέτηση ενός πολιτικού προσώπου, όπως η Ζανέτ Τσίπρα, που έχει 3.374 «φίλους» στο Facebook ανάμεσα στους οποίους και αρκετοί δημοσιογράφοι, προφανώς σε γνώση της κυρίας Τσίπρα. Οι δημοσιογράφοι, άλλωστε, όπως και η «δική» μας, Γεωργία Σαδανά (και όχι «Σαντάνα» όπως αναφέρεται στο εξώδικο) αντλούν ειδήσεις, πληροφορίες, πολιτικές θέσεις και από τα social media
[...]".