ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023

Νεκρός 46χρονος ντελιβεράς - Πήγε στο νοσοκομείο με συμπτώματα θερμοπληξίας


Την τελευταία του πνοή άφησε χθες στο Νοσοκομείο Χαλκίδας ένας 43χρονος διανομέας, πιθανότατα από θερμοπληξία. Ο 46χρονος πήγε κανονικά στην εργασία του, ωστόσο γυρνώντας στο σπίτι του, στον Καράμπαμπα Χαλκίδας, είπε στη μητέρα του, όπως αναφέρει το eviaonline.gr, ότι έχει πυρετό και πονοκέφαλο.
Αμέσως επικοινώνησαν με γιατρό, ο οποίος τους συνέστησε κρύες κομπρέσες στο μέτωπο. Η κατάσταση όμως χειροτέρευε από ώρα σε ώρα και έτσι οι δικοί του τον μετέφεραν στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, με πυρετικούς σπασμούς.
Έγινε εισαγωγή με συμπτώματα θερμοπληξίας, αλλά δυστυχώς έπαθε απανωτά εγκεφαλικά επεισόδια τα οποία τον οδήγησαν στον θάνατο.
Η οικογένειά του βυθίστηκε στο πένθος, τα δύο αδέρφια του και οι γονείς του είναι απαρηγόρητοι, καθώς όσοι τον γνώριζαν έκαναν λόγο για ένα εργατικό και καλοσυνάτο παιδί, με όρεξη για ζωή και σύμφωνα με τις πληροφορίες από το οικείο οικογενειακό του περιβάλλον που συνομίλησε στο eviaonline, ήταν απόλυτα υγιής και δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα υγείας.

Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης της ψησταριάς που δούλευε ο 46χρονος ο οποίος είναι το πρώτο πιθανό θύμα θερμοπληξίας στη χώρα μας.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 46χρονος εργαζόταν ανασφάλιστος και έκανε παράνομα διανομές με το ποδήλατό του. Επίσης όχι μόνο δούλευε πάρα πολλές ώρες, αλλά πήγαινε παραγγελίες τις ώρες που απαγορεύεται να γίνονται διανομές λόγω του καύσωνα. Δυστυχώς επιβεβαιώνονται με τραγικό τρόπο οι καταγγελίες για την έλλειψη ελέγχων εκ μέρους του ΣΕΠΕ, καθώς οι εργαζόμενοι, «ορατοί» και «αόρατοι», παραμένουν εντελώς απροστάτευτοι.

Μιλώντας στο enikos.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Επισιτισμού – Τουρισμού, Γιώργος Χότζογλου, ανέφερε ότι ο 46χρονος χθες, Πέμπτη (20/07) ήταν για πολλές ώρες στον ήλιο με το ποδήλατό του. «Αυτό που μάθαμε εμείς είναι ότι ήταν το παιδί για τα θελήματα, για διάφορες επιχειρήσεις, κι αυτό έκανε και χθες. Δεν ήταν διανομέας, δεν ήταν αυτή επίσημα η δουλειά του. Δυστυχώς χάθηκε μία ανθρώπινη ψυχή».
Όπως λέει ο κ. Χότζογλου, ο 46χρονος όταν επέστρεψε στο σπίτι του, παραπονέθηκε στους οικείους του ότι ζαλίζεται, και πως έχει έντονο πονοκέφαλο. Όσο περνούσε η ώρα, η κατάστασή του χειροτέρευε, οπότε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Έγινε εισαγωγή με συμπτώματα θερμοπληξίας, αλλά δυστυχώς υπέστη απανωτά εγκεφαλικά επεισόδια τα οποία τον οδήγησαν στον θάνατο.

Το θύμα εισήχθη στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας «άσφυγμος, άπνοος και με μυδρίαση άμφου». Του έγινε ανάνηψη, ΚΑΡΠΑ και διασωλήνωση, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Σύμφωνα με το νοσοκομείο, πιθανή αιτία θανάτου είναι η «καρδιοαναπνευστική ανακοπή μετά την έκθεση σε πολλή υψηλή θερμοκρασία».
«Την Πέμπτη 20/07/2023 προσκομίσθηκε στις 16:55 μ.μ. στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου Χαλκίδας με ασθενοφόρο άνδρας 46 ετών (όχι διανομέας) άσφυγμος, άπνοος και με μυδρίαση άμφου. Θερμοκρασία σώματος 40 βαθμοί. Έγινε ανάνηψη, ΚΑΡΠΑ και διασωλήνωση χωρίς αποτέλεσμα. Ώρα ισοηλεκτρικής γραμμής ηλεκτροκαρδιογραφήματος 17:30 μ.μ. Πιθανή αιτία θανάτου καρδιοαναπνευστική ανακοπή μετά την έκθεση σε πολλή υψηλή θερμοκρασία. Εδόθη εντολή νεκροψίας - νεκροτομής» υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το νοσοκομείο Χαλκίδας.