ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022

Tι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στα περί «βούρκου» του Κυριάκου Μητσοτάκη


Τη σφοδρή αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού από την Πιερία, όπου κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι ρίχνει την πολιτική ζωή της χώρας «στον βούρκο», με αφορμή το σκάνδαλο των υποκλοπών, ενώ για μια ακόμη φορά φυγομαχεί και δεν θα πάει στη Βουλή να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα.
Ο Νάσος Ηλιόπουλος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος υποκριτικά κάλεσε να κατατεθούν «δημιουργικές προτάσεις, που θα ενώσουν την ελληνική κοινωνία», δήλωσε:
«Ο πρωθυπουργός που έχει ρίξει τη χώρα, αλλά και την ίδια του την κυβέρνηση, στον βούρκο των υποκλοπών.
»Ο πρωθυπουργός που με τις ευλογίες του το καρτέλ της ενέργειας και οι κάθε λογής Πάτσηδες ισοπεδώνουν τα οικογενειακά εισοδήματα.
»Ο πρωθυπουργός που συνεχίζει να κρύβεται σε Ελλάδα και Ευρώπη για το παρακράτος του.
»Αυτός ο άνθρωπος έχει το θράσος να αποκαλεί τις άθλιες πολιτικές του “δημιουργική πρόταση”.
»Ο κ. Μητσοτάκης ας συνειδητοποιήσει πως δεν είναι σε θέση να βάλει πλέον σε κανέναν κανένα δίλημμα.
»Όσοι έχουν μπλέξει μαζί του ξέρουν πως στο τέλος βγαίνουν και γδαρμένοι και δαρμένοι».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη περιοδεία του στην Πιερία, υποσχόμενος σειρά δημόσιων έργων, είπε συγκεκριμένα αναφερόμενος στο σκάνδαλο των υποκλοπών, που παίρνει διαρκώς μεγαλύτερες διαστάσεις:
«Δεν είναι τώρα η ώρα να ξανακυλήσουμε την πολιτική ζωή της χώρας στο βούρκο. Θα πούμε “όχι” σε αυτούς οι οποίοι θέλουν να μας γυρίσουν πίσω. Θα πούμε “ναι” σε κάθε δημιουργική πρόταση, η οποία ενώνει την ελληνική κοινωνία. Και απέναντι σε όσους επιμένουν να ανακαλύπτουν ιστορίες επιστημονικής φαντασίας η δικιά μας απάντηση είναι αυτό που συμβαίνει σήμερα νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου και της Κρήτης. Η εκκίνηση της διαδικασίας εξόρυξης υδρογονανθράκων για να μπορέσουμε ως χώρα να ενισχύσουμε την ενεργειακή επάρκεια με έργα. Με έργα, λοιπόν, και όχι με λόγια θα απαντάμε στις προκλήσεις των καιρών».

Στο μεταξύ, από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αποφασίστηκε ότι στο τρίτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου θα συγκληθεί εκ νέου η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, στην οποία θα κληθούν να καταθέσουν για το σκάνδαλο των υποκλοπών ο ανιψιός και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, αλλά και οι τρεις επιχειρηματίες που σχετίζονται με τις εταιρείες Krikel και Intellexa και έχουν σχέση με το παράνομο λογισμικό Predator, Φέλιξ Μπίτζιος, Γιάννης Λαβράνος και Ταλ Ντίλιαν.