ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022

Ευτυχώς, υπάρχουν ακόμα δημοσιογράφοι... εις τας Αθήνας


Οι τελευταίες αποκαλύψεις δείχνουν (για να παραφράσουμε μια παλιά φράση) ότι υπάρχει ακόμα δημοσιογραφία εις τας Αθήνας! Και δεν το λέμε μόνο για την αποκάλυψη της λίστας προσώπων που παρακολουθούνταν μέσω του κακόβουλου λογισμικού Predator από τον Κώστα Βαξεβάνη και το Documento, ούτε για τους συναδέλφους που έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάδειξη του θέματος- μεταξύ τους και εξαίρετοι ανταποκριτές ξένων μέσων ενημέρωσης, που τόσο εκβιάστηκαν και συκοφαντήθηκαν.
Παρακολουθήσανε, για παράδειγμα, το χθεσινό δελτίο του Mega. Χαρήκαμε τη Ράνια Τζίμα, που κατά τη γνώμη μας εξελίσσεται σε σημείο αναφοράς στα δελτία των οκτώ και έχει όλες τις δυνατότητες να αποτελέσει τον «κυρίαρχο των οκτώ». Αλλά και τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, με σημαντικές αποκαλύψεις στο θέμα και την Άννα Κανδύλη, που δεν δίστασε, απαντώντας στον Γιάννη Πρετεντέρη να σημειώσει ποιες αρχές δεν παρέχουν στοιχεία στη δικαιοσύνη και πως είναι η ΕΥΠ μέσω του νόμου για το απόρρητο που εμποδίζει τις έρευνες.
Είμαστε -και καλά κάνουμε- επικριτικοί με τον κλάδο μας και τους συμβιβασμούς που κάνουμε, με εκείνους τους δημοσιογράφους που δίνουν τα πάντα προκειμένου να εμποδίσουν την αποκάλυψη του μείζονος σκανδάλου των υποκλοπών.
Χωρίς όμως την προσπάθεια συγκεκριμένων δημοσιογράφων η αποκάλυψη του ελληνικού Γουότεργκέιτ ή δεν θα είχε γίνει ή θα είχε θαφτεί.
Και πιστέψτε μας, πως κατακτώντας μέρα με τη μέρα μεγαλύτερα περιθώρια έκφρασης, η κατάσταση στην ενημέρωση θα βελτιώνεται. Δεν θα υπάρχουν επτά κανάλια με μια άποψη, αλλά με πολλές απόψεις.
Εδώ θα είμαστε, η δημοσιογραφία ίσως επιστρέφει!

Βασίλης Σκουρής /
ieidiseis