ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022

Υπερωρία Πορτοσάλτε...


Πρωί πρωί της απεργιακής Τετάρτης και στο μαγαζί του ραδιοφωνικού Σκάι ανοίγουν τα ρολά. Ποια απεργία; Παρακολουθούμε κανονικά εκπομπή ζώσα, όχι μουσική, όχι κονσέρβα επανάληψης. Για να βεβαιωθούμε ακούμε από τον παρουσιαστή να μας πληροφορεί τι ώρα είναι. Και ακόμα από τον ίδιο ότι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο έχουν τη δυνατότητα να απεργήσουν, αντίθετα μετους ιδιωτικούς, κάποιοι από τους οποίους «δεν μπορούν καν να ψελλίσουν "απεργία" –«γι αυτό είμαστε και εμείς εδώ». 
Στις οκτώ παρά κάτι αναγγέλλεται η άφιξη στο στούντιο του Άρη Πορτοσάλτε για τις επόμενες δύο ώρες. Προφανώς γίνεται νεύμα στον αναγγέλλοντα ότι εκτάκτως το καθημερινό δίωρο των 8-10 γίνεται τρίωρο. Και εκείνος επανορθώνει. Η υπερωρία είναι αναγκαία για να καλυφθούν οι τρύπες που άνοιξαν όσοι αποφάσισαν να μην εργαστούν.
Ο Πορτοσάλτε είναι ένας απενοχοποιημένος απεργοσπάστης. «Δεν ανήκω σε σωματείο, το σωματείο μου δεν με ικανοποιεί», εξηγεί για την απόφασή του να δουλέψει. Λέει ότι ο καθένας κάνει ό,τι θέλει –είτε απεργεί είτε όχι. Προσθέτει ότι όποιος επιθυμεί ανοίγει την πόρτα τού στούντιο, μπαίνει και κάνει εκπομπή. Αυτός μπήκε και δούλεψε, υπερωριακά μάλιστα. 
Και απευθυνόμενος στη «λασπουριά του twitter» και σε εκείνους που λένε, για να πικάρουν, ότι δεν είσαι δημοσιογράφος αν δεν ανήκεις στην ΕΣΗΕΑ, απαντά ότι το σωματείο δεν κάνει τον δημοσιογράφο και ότι η ΕΣΗΕΑ δεν δίνει άδεια εργασίας.
Στα προκαταρκτικά της εκπομπής ο Άρης Πορτοσάλτε ανακοινώνει ότι σε αυτούς που θα δουλέψουν είναι ο Μάνος Βουλαρίνος. Και εκεί δεν αντέχεις άλλο, το γυρίζεις σε μουσική...

- από το HARDDOG