ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Μπορείτε να με διαβεβαιώσετε ότι δεν υπάρχει υπουργός που να τον παρακολουθούσε η ΕΥΠ;


Κατά μέτωπο επίθεση στην κυβέρνηση και στον Κ. Μητσοτάκη από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα. Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε εκτενώς στο σκάνδαλο των υποκλοπών και μίλησε για επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις. «Επικαλείται το απόρρητο, δεν δίνει απαντήσεις. Άρα, λοιπόν, είναι ένοχος», είπε για τον κ. Μητσοτάκη.

«Ο κ. Μητσοτάκης αντί να παριστάνει τον αγανακτισμένο θα έπρεπε να έλθει στην Βουλή να δώσει απαντήσεις. Ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται, δεν ήλθε στη Βουλή στην συζήτηση της Εξεταστικής Επιτροπής, δεν ήλθε στην ερώτηση που του κατέθεσα, δεν πήγε στην επιτροπή Pega και δεν έρχεται και αύριο. Έχετε δει κανέναν αθώο να κρύβεται, οι ένοχοι κρύβονται.
Ο πρωθυπουργός ελέγχεται από το κοινοβούλιο και από το ευρωκοινοβούλιο. Επικαλείται το απόρρητο, κρύβει κρίσιμους μάρτυρες, απειλεί με δέκα χρόνια φυλάκιση όποιους κάνουν αποκαλύψεις», όπως είπε.
Αναφερόμενος στις επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις, επισήμανε: «Έχουμε τέσσερις μήνες που έχει αποδειχθεί ότι ο κ. Ανδρουλάκης παρακολουθούνταν και από την επίσημη επισύνδεση και από το Predator.
Το ίδιο και δημοσιογράφος ερευνητικής δημοσιογραφίας. Το ίδιο και ο κ. Σπίρτζης. Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης απαγόρευσε στην ΑΔΑΕ να δώσει στοιχεία για την παρακολούθησή του δημοσιογράφου. Όταν ο κ. Ανδρουλάκης ζήτησε τα στοιχεία για την παρακολούθησή του προέκυψε ότι καταστράφηκαν», υπενθύμισε ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ερώτηση εάν κάποιος από τους 31 που δημοσιοποίησε η εφημερίδα Documento παρακολουθούσε και η ΕΥΠ, υπενθύμισε, τονίζοντας ότι κανένας δεν βγήκε να απαντήσει.

«Εάν ο κ. Πρωθυπουργός γνώριζε πρόκειται για έναν πρωθυπουργό επικίνδυνο», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Δεν είμαι ντετέκτιβ, είμαι αρχηγός της αντιπολίτευσης και θέτω ερωτήματα. Εγώ τι ρωτάω τον κ. Μητσοτάκη, εάν κάποιος από τους 31 που αποκάλυψε το Documento ήταν και σε επίσημη επισύνδεση. Ας έλθει στη Βουλή να πει ότι κανένα από τα 31 πρόσωπα δεν ήταν σε νόμιμη επισύνδεση», τόνισε.

Όπως εξήγησε, «τα στοιχεία είναι στην ΕΥΠ, στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους και στην κυρία Βλάχου εισαγγελέα της ΕΥΠ». Και υπενθύμισε ότι η κυρία Βλάχου ήταν αυτή που δήλωσε στη Βουλή ότι μπορεί να παρακολουθεί και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας εάν το κρίνει.
«Ζητάμε να δοθούν απαντήσεις», τόνισε και «αυτό μπορεί να το κάνει ο πρωθυπουργός». Σημείωσε δε, ότι μετά τις νέες αποκαλύψεις, με εξαίρεση τη σιβυλλική αντίδραση του Νίκου Δένδια, κανένα μέλος της κυβέρνησης δεν είπε κάτι. «Βλέπουμε τη Σιωπή των Αμνών», σχολίασε.
«Το κρίσιμο είναι εάν η χώρα θα πορεύεται σε δημοκρατικό δρόμο ή με ευθύνη του πρωθυπουργού θα γίνει μπανανία», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας. «Χρειάζεται να πέσει φως και όχι σκοτάδι», συμπλήρωσε.
«Αυτή τη στιγμή το Predator συνεχίζει να λειτουργεί. Θα πάμε έτσι σε εκλογές;», αναρωτήθηκε εκ νέου. «Η ιστορία του Predator ήταν μέθοδος διακυβέρνησης για να επιβληθούν πολιτικές», σημείωσε.

Το ζήτημα της ακρίβειας

Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε την πρόταση για μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στο πετρέλαιο. «Είναι πολιτική επιλογή να γίνεται αφαίμαξη από τους πολίτες», σημείωσε. «Σε αυτή την εποχή έχουμε διόγκωση των δημοσίων εσόδων. Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση κάνει μια ανακατανομή πλούτου. Η μεσαία τάξη γίνεται φτωχή».
Σημείωσε δε, ότι με τα στοιχεία της Eurostat η Ελλάδα είναι η ακριβότερη χώρα στο κόστος ηλεκτρικού ρεύματος προ των κυβερνητικών επιδοτήσεων.
Αν πιστεύει αυτά που λέει η κυβέρνηση, τότε εκπέμπει μια αλαζονεία, σημείωσε. Ακόμα και στο πεδίο του χρέους, που «οι άριστοι θα έφερναν αλλαγές προς το καλύτερα, τα στοιχεία έχουν επιδεινωθεί». Και προέβλεψε ότι μπροστά μας έχουμε το ζήτημα του ιδιωτικού χρέους και των κόκκινων δανείων.

«Γέμισε Πάτσηδες η αγορά»

Το φαινόμενο Πάτση είναι η κορυφή του παγόβουνου, όπως και στην περίπτωση των υποκλοπών με τον Νίκο Ανδρουλάκη, είπε ο κ. Τσίπρας. «Το κόμμα που χρωστάει 390 εκατ. στις τράπεζες, είναι το κόμμα που έχει γεμίζει την αγορά με «Πάτσηδες» που κυνηγάνε νοικοκυριά», πρόσθεσε.

«Η χώρα χρειάζεται προοδευτική διακυβέρνηση. Πάμε σε εκλογές σε απλή αναλογική, ζητάμε να είμαστε πρώτο κόμμα για να έχει η χώρα κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή», είπε ο Αλέξης Τσίπρας. «Θα είναι μια κυβέρνηση που δεν θα είναι υπό τις ασφυκτικές δεσμεύσεις της τρόικας και των μνημονίων».

Δείτε όλη τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο Star:


- από το ieidiseis.gr