ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022

Βαξεβάνης: Οι αποδείξεις για τις υποκλοπές θα δοθούν με τον τρόπο που πρέπει να δοθούν


Ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento μετέβη το πρωί της Δευτέρας στον Άρειο Πάγο και σε χρόνο dt αποχώρησε κάνοντας μια δήλωση που θα συζητηθεί. Τον Κώστα Βαξεβάνη συνόδευσε ο δικηγόρος του Γιάννης Μαντζουράνης.
Εξερχόμενος υποστήριξε πως «υπάρχει ένα ενιαίο κύκλωμα παρακολούθησης, με ένα εγκληματικό κέντρο για τη Δημοκρατία, με εγκληματικό εγκέφαλο τον κ. Μητσοτάκη» ενώ δεν δίστασε να αφήσει σοβαρές αιχμές για τη διαδικασία που ακολουθείται. «Καμία εξέταση δεν έγινε, καμία άρση απορρήτου, καμία προσπάθεια έρευνας. Αυτό συμβαίνει γιατί αυτό έχει επιλέξει ο κύριος Μητσοτάκης», συμπλήρωσε.
«Η Εισαγγελία δεν μπορεί να παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο», δήλωσε από την πλευρά του ο Γ. Μαντζουράνης.
Αναλυτικά οι δηλώσεις Βαξεβάνη:
ι ώρες απ’ ότι καταλαβαίνετε είναι πάρα πολύ κρίσιμες για τη δημοκρατία και κυρίως για τη δικαιοσύνη η οποία πρέπει να σταματήσει να κλείνει το μάτι, ενώ πρέπει να είναι ''τυφλή'', στο πολιτικό σύστημα. Αυτή τη στιγμή έχουν διαταχθεί πέντε προανακριτικές ενέργειες για ένα θέμα που είναι σοβαρό. Έπρεπε να είναι υπό την ευθύνη εισαγγελίας εφετών αυτή η έρευνα, ενοποιημένη και χρησιμοποιείται η τακτική των σαλαμοποιήσεων, δηλαδή σε πέντε κομμάτια μία έρευνα που αφορά τις παρακολουθήσεις και τον ίδιο τον πρωθυπουργό όποιος δείχνεται όχι από μας από τον κύριο Μαρινάκη όχι μόνο από μας από τον κύριο Τέλλογλου ότι σχετίζεται με αυτό το σύστημα να θυμίσω ότι ο κ. Μαρινάκης χθες μίλησε για παρακράτος υπό το πρωθυπουργικό γραφείο. Όταν λοιπόν λέγονται και αποκαλύπτονται τέτοια πράγματα και δε εννοώ τη δική μας αποκαλύψη με τα ονόματα αλλά όλα αυτά που επί πέντε μήνες τώρα βρίσκονται στον αέρα και είναι βάσιμα.
Δεν μπορεί ο κύριος Ντογιάκος ή ο κάθε κύριος Ντογιάκος να διατάζει κάθε φορά μια νέα προκαταρκτική σαν αυτές που διατάζει για την κακοποίηση του γατιού στην Κρήτη. Πρέπει λοιπόν να σταθεί στο ύψος της η δικαιοσύνη η άποψή μας είναι, θα το πει ο κ. Μαντζουράνης ότι πρέπει να ανατεθεί σε υψηλόβαθμο στέλεχος της εισαγγελία η έρευνα, να ενοποιηθεί και να αφήσουμε το κρυφτούλι ''δεν ξέρουμε δεν είδαμε κάτι ακούσαμε δεν έχουμε στοιχεία’’.
Και στον κύριο Ντογιάκο αλλά και στα δημοσιεύματα έχουν κατονομαστεί δύο επιχειρηματίες: ο κύριος Γιάννης Λαβράνος και ο κύριος Φέλιξ Μπίτσιος ότι σχετίζονται με όλο αυτό το σύστημα το αμαρτωλό το οποίο κατέληξε να παρακολουθεί το μισό υπουργικό συμβούλιο συν άλλα άτομα. Κανένας δεν τους κάλεσε. Καμιά ανακριτική ενέργεια δεν έγινε. Καμιά έφοδος δεν έγινε. Καμιά εξέταση ηλεκτρονικών μέσων δεν έγινε. Καμιά άρση απορρήτου δεν έγινε. Καμία επί της ουσίας προσπάθεια έρευνας. Αυτό γιατί συμβαίνει;
Γιατί αυτό έχει επιλέξει ο κύριος Μητσοτάκης ο οποίος αφού έκανε ό,τι έκανε με την ΕΥΠ και να ξεκαθαρίσω ότι δεν υπάρχει predator ή όπως αλλιώς λέγεται κι άλλο πράγμα είναι η ΕΥΠ.
Υπάρχει ένα ενιαίο κύκλωμα παρακολούθησης το οποίο είναι με ένα εγκληματικό κέντρο για την δημοκρατία με εγκληματικό εγκέφαλο τον κύριο Μητσοτάκη. Eίδατε ότι δεν ήταν μόνο το Predator. Αυτοί που παρακολουθούσαν το Predator ήταν παρακολουθούμενοι από την ΕΥΠ.
Δηλαδή ο Θανάσης Κουκάκης και ο κύριος Ανδρουλάκης. Αυτό λοιπόν είναι πέρα από κάθε αμφισβήτηση. Ο κύριος Μητσοτάκης πήρε την ΕΥΠ στα χέρια του, άλλαξε το νόμο και δεν μπορεί να ενημερωθεί κανείς πολίτης για την παρακολούθηση του. Στη συνέχεια όταν βγήκαν οι παρακολουθήσεις μίλαγε για ιδιωτικό κέντρο ενώ αποδείχτηκε λίγο αργότερα όταν και από την ΕΥΠ γίνονταν παρακολουθήσεις. Και στη συνέχεια τι έκανε; Έκλεισε την εξεταστική επιτροπή χωρίς να κληθούν τα βασικά ονόματα που κατονόμαζαν όλοι οι συνάδερφοι και εγώ μαζί, δηλαδή και ο κ. Λαβράνος και ο κ. Μπίτσιος. Απέφυγε να πάει στη συγκεκριμένη συζήτηση για τις παρακολουθήσεις απέναντι αντιπολίτευση και τον Τσίπρα και όταν ήρθε η PEGA στην Αθήνα έστριψε διά του αρραβώνος με το παρακράτος.
Αυτό λοιπόν αν δεν είναι απόδειξη και αυτοενοχοποίηση από τον κύριο Μητσοτάκη ότι αυτός είναι πάνω απ’ όλα και αυτός είναι ο εγκέφαλος και αυτός προσπαθεί με συνοπτικές διαδικασίες να τα τελειώσει, τότε τι είναι;
Να σας πω δύο λόγια για τις αποδείξεις, όπως είπαμε και στον κύριο Ντογιάκο. Όπως καταλαβαίνετε όλοι γιατί είστε έμπειροι, φυσικά και υπάρχουν αποδείξεις. Ήδη στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας υπάρχουν τέσσερα μηνύματα προς άνθρωπο που ήταν παρακολουθούμενος κατά τη λίστα μας. Και αυτά τα τέσσερα μηνύματα αποδεικνύουν παρακολούθηση.
Έχει προσβληθεί με το κινητό από συγκεκριμένο λογισμικό παρακολούθησης. Υπάρχουν όπως καταλαβαίνετε κι άλλα στοιχεία, αυτό που είπα και στον κύριο Ντογιάκο, γιατί δεν μπορεί να δεσμευτεί ότι θα είναι διαφορετικά τα πράγματα, είναι αν εμείς αύριο βγάλουμε –όχι κίτρινα βίντεο- αλλά το ηχητικό εκείνο ή το μήνυμα που από το Μαξίμου παίρνουν τηλέφωνο τον τάδε υπουργό και του λένε αυτό που πας να κάνεις στη Λάρισα –να πάρεις δηλαδή μία βαλίτσα- μην το κάνεις γύρνα πίσω, είναι δικιά μας υπόθεση. Τι θα γίνει τότε; Θα με συλλάβουν. Όπως έγινε με τη λίστα Λαγκάρντ. Θα πουν ότι έχω επεξεργαστεί προσωπικά δεδομένα. Κατείχα προσωπικά δεδομένα και μπορεί να μου φορτώσουν (όπως και στη Novartis) πως έκανα εγώ… τις παρακολουθήσεις. Δε θα πέσουμε σε αυτή την παγίδα. Οι αποδείξεις θα δοθούν με τον τρόπο που πρέπει να δοθούν. Και η Δικαιοσύνη ανεξάρτητα τι κάνει η δημοσιογραφία, αν θελει να κάνει την έρευνα, ας ξεκινήσει να κάνει την έρευνα και ας αφήσει το κρυφτούλι και την μπάλα στην εξέδρα. Ας ενοποιηθεί η δικογραφία υπό έναν εισαγγελέα – ανώτατο δικαστικό λειτουργό και να αρχίσουν οι κανονικές ανακρίσεις. Ξέρουν αυτοί.
Φυσικά και θα πάω στην κ. Τριανταφύλλου. Αλλά λέω ότι αυτό είναι η μπάλα στην εξέδρα. Πέντε προκαταρκτικές για το ίδιο σοβαρό θέμα. Να θυμίσω ότι για πολύ υποδεέστερα θέματα έχει διαταχθεί έρευνα από την εισαγγελία Εφετών. Και γι’αυτό το θέμα που εμπλέκει άμεσα τον πρωθυπουργό το παίζουμε τρελίτσα; Αν βρεθεί αύριο μία άλλη εφημερίδα να κάνει μία άλλη αποκάλυψη θα γίνει νέα προκαταρκτική εξέταση; Τι είναι αυτά τα πράγματα;
Τι αποκαλύπτει αυτή η λίστα; Δεν έχουν σημασία τα άτομα. Αυτό που έχει σημασία είναι πως υπάρχει μία μεγάλη λίστα, ένα ευρύ δίκτυο που παρακολουθεί το υπουργικό συμβούλιο, τις συζύγους των υπουργών. Είναι ο κ. Μητσοτάκης που όταν βγάζαμε για το ψευδές πόθεν έσχες έλεγε ότι χτυπάμε τη γυναίκα του. Τώρα αυτός παρακολουθεί με το σύστημά του γυναίκες υπουργών.
Παρακολουθεί επιχειρηματίες έμμεσα. Βάζουν το λογισμικό να τους παρακολουθεί έμμεσα. Δηλαδή τους γραμματείς κτλ. Εμμέσως και τον Αλέξη Τσίπρα. Μέχρι εδώ θα πω όσον αφορά την ονοματολογία γιατί δεν έχει σημασία. Κυρίως σημασία έχει η αντίληψη ψυχιατρικής φύσεως αλλά και πολιτικού εγκλήματος που διέπει τον πολιτικό εγκέφαλο που τα διέταξε όλα αυτά".
Ο Κώστας Βαξεβάνης εξέφρασε την πρόθεσή του να ζητήσει συνάντηση με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο, με αφορμή τον ζόφο των αποκαλύψεων του «Documento» για τις υποκλοπές και μετά τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, είδε το φως της δημοσιότητας η πληροφορία ότι ο κ. Ντογιάκος έδωσε παραγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προκειμένου να διενεργήσει ποινική προκαταρκτική εξέταση με την εντολή να κληθεί άμεσα ο εκδότης-δημοσιογράφος να εξεταστεί και να προσκομίσει όσα στοιχεία διαθέτει.
Η Λίστα

Το χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας Documento άναψε φωτιές στο Μαξίμου καθώς αποκαλύπτει σειρά ονομάτων –μεταξύ των οποίων υπουργοί και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς– που στοχοποιήθηκαν με το παράνομο λογισμικό Predator.