ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 14 Ιουνίου 2020

Ποιον «σύζυγό» του, αλήθεια;

Ο οικονομολόγος Αλέξης Πατέλης -και οικονομικος σύμβουλος του Μητσοτάκη- δήλωσε πως ο πρωθυπουργός έχει γνωρίσει τον σύζυγό του, όπως κι εκείνος τη Μαρέβα Μητσοτάκη. Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού  Αλ. Πατέλης, μιλώντας στην «Καθημερινή», αναφέρθηκε και στην προσωπική του ζωή, σημειώνοντας:..
«Ο πρωθυπουργός προφανώς και έχει γνωρίσει τον σύζυγό μου, όπως έχω γνωρίσει και εγώ τη σύζυγό του».
Η παραδοχή αυτή ήταν αρκετή για να προκαλέσει συζήτηση στα social media και να κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Τα σχόλια ποικίλα με τα περισσότερα βέβαια να εστιάζουν στο γεγονός ότι η ΝΔ, το κόμμα στο οποίο ο Πατέλης είναι σύμβουλος, είχε καταψηφίσει το σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ομοφύλων ζευγαριών -για γάμο φυσικά ούτε συζήτηση...
Σταχυολογούμε από τα σόσιαλ μίντια:
➤ Ο Αλέξης Πατέλης σύμβουλος του πρωθυπουργού δηλώνει γκέι και πως ο πρωθυπουργός έχει γνωρίσει μάλιστα και τον σύζυγό του. Και μέχρι εδώ μπράβο του, θα επρόκειτο για μια εξαιρετική δημόσια δήλωση αν... Αν το κόμμα που συμβουλεύει δεν είχε καταψηφίσει το σύμφωνο συμβίωσης και είχε περάσει η άποψη του, οπότε δεν θα είχε και σύζυγό να παρουσιάσει σήμερα. Επίσης αν το κόμμα του δεν ήταν ακραία ρατσιστικό όσον αφορά τόσο τους γκέι όσο τους μετανάστες και άλλους. Γιατί αγαπητέ κύριε η ευαισθησία δεν αρχίζει και τελειώνει στο προσωπικό μας θέμα. Επίσης πάντοτε είχα μια αλλεργία στους δεξιούς γκέι και στους μαύρους Ρεπουμπλικάνους.
Σάκης Δημητρακόπουλος
 ***
➤ Τον σύζυγό του γνώρισε ο Αλέξης Πατέλης στον Μητσοτάκη. Ποιον ‘συζυγό’ του, αλήθεια; Αφού η ΝΔ - που με τόσο ζήλο υπηρετεί ο κ. Πατέλης - καταψήφισε το σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών. Για γάμο δεν μιλάμε καν.
Ελενα Ακρίτα  ***
➤ Την κατάλληλη στιγμή της βαρειάς οπισθοδρόμησης με το νομοσχέδιο για την Παιδεία, δίνει συνέντευξη τεκμήριον προοδευτικότητας, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού κ. Πατέλης. Και μας ενημερώνει ότι ο προοδευτικός μας πρωθυπουργός, έχει γνωρίσει τον σύζυγό του. Χειροκροτήματα. Για μισό λεπτό- ποιόν; Ποιον σύζυγό του; Η ΝΔ καταψήφισε με λύσσα το Σύμφωνο Συμβίωσης μεταξύ ομοφύλων ζευγαριών- για γάμο ούτε συζήτηση. (όπως εύστοχα έγραψε η Ελενα Ακρίτα) Ας μην μας δουλεύουν. Εμείς είχαμε στην Αριστερά υποψήφιο για τις Ευρωεκλογές, φάτσα φόρα, ορθάνοιχτα και θαρραλέα, με σύζυγο κανονικό. Αλλού αυτά.
Ευγενία Λουπάκη
 ***
➤ O Γραικός ήταν ως και επικίνδυνος ως υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ μιας κι είναι παντρεμένος με τον Φιλίπ ενώ ο πρωθυπουργικός σύμβουλος είναι η απόδειξη της προόδου. Εδώ γελάμε.
Οχι βέβαια με όσους ενδιαφέρονται για τις απόψεις των δυο πολιτικών. Για τον πολύ κόσμο είναι απλά Κυριακή κι όλα δύσκολα για άλλους λόγους.
Ας θεσπιστεί επιτέλους ο πολιτικός γάμος για ομόφυλα ζευγάρια για να μπορέσουμε να ασχοληθούμε με τα προβλήματα της κοινωνίας και της χώρας.
"Δεν θα μας πει κανένας ποιον θα αγαπήσουμε" είχε πει κάποια ψυχή. Τέλος
Νίκος Γραικός
 ***
➤ Ο Αλέξης Πατέλης, συνεργάτης του Πρωθυπουργού, δηλώνει δημοσίως γκέι και συμπληρώνει ότι ο πρωθυπουργός έχει γνωρίσει τον σύζυγό του.
Εξαιρετική δημόσια δήλωση χωρίς αμφιβολία .
Να σημειώσω μόνο πως αν περνούσε η γραμμή του κόμματος της ΝΔ στην ψηφοφορία στη Βουλή για το σύμφωνο συμβίωσης ο σύζυγός του θα ήταν ως προς το νόμο ένα τίποτε .
Μανόλης Μαυραντωνάκης
***
➤ Η συνεντευξη του κ. Πατελη συνιστα Pinkwashing της ΝΔ. Ευχαριστώ αλλα δεν θα παρω.
Το καθε κομμα και η καθε Κυβερνηση, κρίνονται απο το νομοθετικό τους εργο και τι σταση παίρνουν στις ψηφοφοριες δικαιωματικων νομοσχεδιων. Η ΝΔ, διαχρονικα, παιρνει μηδεν σε αυτο το ζητημα. Ειτε ως Κυβερνηση, ειτε ως αντιπολίτευση.
Και οχι, δεν ειναι μονο ή πρωτίστως ζητημα ορατότητας ο ομοφοβισμός στη χωρα μας. Ειναι πρωτίστως ζητημα διακρισης που ξεκινα απο την ανυπαρξία νομοθετικής ισονομίας. Οταν κατοχυρωσεις νομοθετικα τα δικαιωματα μιας καταπιεσμενης κοινωνικής ομάδας που υφίσταται διακρίσεις, κανεις τεραστιο αλμα και στην ορατοτητα της.
Eλενα Μηλιώτη