ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

Είδες ο Μηταράκης;

Ο Μηταράκης κανόνισε διά νόμου να διαχειρίζεται εν λευκώ μυστικά κονδύλια. Πληρώνουμε κάτι παραπάνω για να ξεσπιτώσουμε χιλιάδες πρόσφυγες.
Ο Μηταράκης δωρίζει με απευθείας ανάθεση πάνω από 4 εκατομμύρια για μια δομή προσφύγων που υπό κανονικές συνθήκες θα κόστιζε πέντε φορές λιγότερο. Πληρώνουμε κάτι παραπάνω για να έχουν και οι εργολάβοι τις ανέσεις τους..Ο Μηταράκης διαπράττει άλλη μια απευθείας ανάθεση για να πληρώσει το Δημόσιο συμβούλους... αναθέσεων. Πληρώνουμε κάτι παραπάνω για να πηγαίνουν τα λεφτά σε σωστές τσέπες.
Ο Μηταράκης αναθέτει με 4.000 ευρώ τον μήνα την απομαγνητοφώνηση των ομιλιών του σε συνέδρια και συνάξεις. Πληρώνουμε κάτι παραπάνω για να μείνουν στην Ιστορία τα λόγια του.
Ο Μηταράκης δηλώνει ότι στους πρόσφυγες που ξεσπιτώνει δεν δύναται η κυβέρνηση να παράσχει οποιαδήποτε στήριξη. Διότι έτσι θα αδικούσε τους Έλληνες που χρειάζονται βοήθεια. Στους δρόμους κι όποιος αντέξει.
Ο Μηταράκης διορίζει διοικητή σε δομή προσφύγων πατενταρισμένο ακροδεξιό και συγγραφέα βιβλίου για τον κίνδυνο που εκπροσωπούν οι μουσουλμάνοι πρόσφυγες και μετανάστες. Ουδέν σχόλιο.
Ο Μηταράκης, τέλος, μετά από όλα αυτά, δηλώνει ότι για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Το γιατί το ξέρουν τα μυστικά κονδύλια που χρηματοδοτούν τις δομές της πολιτικής του σκέψης.
Καταλάβατε γιατί μιλάμε; Αν κάποιος ως πρόσωπο και κάτι ως ήθος εκπροσωπεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη, αυτός είναι ο Μηταράκης. Ανέλαβε ένα υπουργείο που χρειάζεται λογική και ευαισθησία, ανθρωπιά και σχέδιο, αποφασιστικότητα και διαφάνεια. Και το έκανε σε χρόνο μηδέν κέντρο διερχομένων κουμπάρων με μυστικά κονδύλια, αναθέσεις, δουλειές, δουλίτσες και ξενοφοβικά κηρύγματα σε συσκευασία πατριωτικού ρεαλισμού.
Δεν μπορούμε να φροντίζουμε πρόσφυγες τη στιγμή που δεν φροντίζουμε Έλληνες λέει! Και την ίδια στιγμή φροντίζει ανενδοίαστα την πάρτη του και τους κολλητούς του. Διαχειριστής μιας κατάστασης δύσκολης, που μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις, καταφεύγει σε κόλπα αρχαίας κοπής. Συμπλέει με το ρεύμα κατά των «ξένων» που η Ν.Δ. συστηματικά καλλιεργεί, αλλά δεν ξεχνάει και το προσωπικό του ρεύμα. Εξ ου, για παράδειγμα, οι χρυσές απομαγνητοφωνήσεις που αποκάλυψε ο Πολάκης.
Από μια άποψη, βέβαια, βρίσκει και τα κάνει. Όταν ο Μωυσής παραμένει επί του Σινά και αρκείται να κοιτάζει αφ’ υψηλού τους αρίστους εν μέσω απευθείας αναθέσεων, να μην το εκμεταλλευτεί ο άνθρωπος;

Θανάσης Καρτερός / Αυγή