ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

Κύριε Μπακογιάννη οφείλετε να παρέμβετε

Απέκλεισαν το κέντρο της πρωτεύουσας για να εμποδίσουν τον κόσμο να συμμετέχει στις διαδηλώσεις

Η δημοτική σύμβουλος Αθήνας, Ντίνα Ρέππα ("Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα") διαμαρτύρεται για το ότι σήμερα 5/6 έκλεισαν τους σταθμούς του μετρό του κέντρου μισή ώρα πριν τη διαδήλωση για το περιβάλλον. Απευθυνόμενη στον δήμαρχο..
Αθηναίων η Ρέππα αναφέρει:
" Κύριε Μπακογιάννη οφείλετε να παρέμβετε για να μείνει το κέντρο της πόλης ανοιχτό και προσβάσιμο με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στους κατοίκους της πρωτεύουσας και δημότες".
Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η δημοτική σύμβουλος Ντίνα Ρέππα και η ομάδα συλλογικής εκπροσώπησης (Ρίζος Μιχάλης, Μάτσα Κατερίνα, Κεφαλληνός Παναγιώτης, Παπαχριστούδη Ματίνα, Σιαπάτης Αποστόλης):
Μισή ώρα πριν την προγραμματισμένη διαδήλωση στο Σύνταγμα εκατοντάδων περιβαλλοντικών οργανώσεων, εργατικών σωματείων, συλλογικοτήτων γειτονιάς, πολιτικών οργανώσεων, ο αστυνομικός διευθυντής Αθήνας Σκούρας έδωσε εντολή να κλείσουν οι σταθμοί του μετρό σε Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ευαγγελισμό!
Απέκλεισαν το κέντρο της πρωτεύουσας για να εμποδίσουν τον κόσμο να συμμετέχει στις διαδηλώσεις. Καταπατούν με κάθε τρόπο τα απλά δημοκρατικά δικαιώματα στη διαδήλωση, τη διαμαρτυρία, τη συγκέντρωση! Φοβούνται την οργή του λαού όταν αγωνίζεται ν’ ανασάνει και ψάχνουν όποιο τρόπο μπορούν να κλείσουν τις διόδους της ανάσας του!
Απαιτούμε να ανοίξουν τώρα οι σταθμοί του μετρό. Απαιτούμε ο δήμαρχος της Αθήνας, Κ. Μπακογιάννης να κάνει αυτό που οφείλει απέναντι στους κατοίκους της πρωτεύουσας, να απαιτήσει να μείνει το κέντρο της πόλης ανοιχτό και προσβάσιμο με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Όπως κι αν έχει δεν θα καταφέρουν και σπουδαία πράγματα με τέτοια κόλπα! Το νερό δε συγκρατιέται, βρίσκει χώρο και γλιστρά και περνά από τις πόρτες, τα πιο ερμητικά κλειστά παράθυρα, τα πιο λασπωμένα ντουβάρια, απ’ τις πιο μικρές ρωγμές. Ποτίζει και δροσίζει τα πιο διψασμένα στόματα. Και τότε, γίνεται ποτάμι, ποτάμι ζωής κι ελευθερίας!