ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

Παιχνίδια Εξουσίας με Δένδια και Σαμαρά

Η αλήθεια είναι πως στην υπόθεση του Έβρου, ο Νίκος Δένδιας τα περισσότερα πυρά δεν τα δέχτηκε από την αντιπολίτευση(άλλωστε στην Κουμουνδούρου θεωρείται μετριοπαθής πολιτικός στη Νέα Δημοκρατία), αλλά από τη δεξιά πτέρυγα του κόμματός του.
Ποτέ, άλλωστε, για παράδειγμα, η «Ομάδα Αλήθειας», στην οποία πρωτοστατούν στελέχη της ΝΔ (τουλάχιστον προεκλογικά ήταν..
σε ανοιχτή γραμμή με την Πειραιώς και αποτελούσε «ημιεπίσημη» έκφραση του κόμματος) δεν έχει εκδώσει ανακοίνωση κατά «γαλάζιου» υπουργού, όπως έπραξε με τον Νίκο Δένδια και ποτέ συγκεκριμένα σάιτ δεν έχουν επιτεθεί τόσο σε μέλος της κυβέρνησης, όσο τώρα στον υπουργό Εξωτερικών. Σύμπτωση(;), σύμφωνα πάντα με «γαλάζιους» επιτελείς: Τόσο η «Ομάδα Αληθείας», όσο και τα συγκεκριμένα σάιτ, πρόσκεινται ή έχουν και διασυνδέσεις με το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού.
Ο υπουργός Εξωτερικών, όπως γράφει ο Β. Σκουρής στα Παιχνίδια Εξουσίας, δεν δίστασε να «σηκώσει το γάντι»:
  • Με αφορμή τα τρία χρόνια από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, «κάρφωσε» τον Αντώνη Σαμαρά ότι «έριξε» τον πρώην πρωθυπουργό και την τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας: «Τρία χρόνια από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Αν είχε αφεθεί να ολοκληρώσει το έργο του, η Ελλάδα σήμερα θα ήταν διαφορετική», έγραψε στο twetter ο Νίκος Δένδιας.
  • Απάντησε ευθέως στους εσωκομματικούς επικριτές του την Κυριακή, με συνέντευξή του στη Realnews και τον Γιώργο Σιαδήμα: «Η κριτική είναι πάντοτε καλοδεχούμενη, όπως και η προσωπική διαφωνία. Δεν ισχύει το ίδιο όμως με τα κακόβουλα, υποβολιμαία σχόλια και ενορχηστρωμένη ακροδεξιά εκστρατεία δυσφήμησης, που αλλού στοχεύει. Συνταγματική μου υποχρέωση ήταν και παραμένει η εξυπηρέτηση των εθνικών συμφερόντων.Η χώρα έχει ακριβά πληρώσει τους κατ’ επάγγελμα και όχι κατά πεποίθηση επικαλούμενους την πατρίδα».
Τα βέλη είναι φανερά- και ίσως επί αυτού χρειαστεί να επανέλθουμε…

- από τη στήλη Παιχνίδια Εξουσίας του Β. Σκουρή στο ieidiseis.gr