ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019

Aγρια δολοφονία φωτορεπόρτερ των διαδηλώσεων στη Χιλή

Η Αλμπερτίνα Μαρτίνεζ Μπούργος, φωτορεπόρτερ που όλο αυτό το διάστημα κάλυπτε τις διαδηλώσεις των Χιλιανών εναντίον του καθεστώτος Πινιέρα, βρέθηκε άγρια δολοφονημένη στο διαμέρισμά της στο Σαντιάγκο.
Τα ίχνη πάλης στο κατακρεουργημένο σώμα της ήταν φανερά. Από το διαμέρισμά της εξαφανίστηκε ο υπολογιστής και η φωτογραφική της μηχανή και μαζί.. όλα τα αρχεία από τις φωτογραφικές καλύψεις της.
Η 38χρονη Αλμπερτίνα μέσα από τη δουλειά της αποκάλυψε περιστατικά βίας και καταστολής από τον στρατό και την αστυνομία, αλλά και κατάχρηση εξουσίας από τις δυνάμεις καταστολής, ειδικά σε βάρος των γυναικών διαδηλωτριών.
Οι αρχές δηλώνουν ότι «θα μπορούσε να είναι ανθρωποκτονία». Η οικογένεια της Αλμπερτίνας, αλλά και το κίνημα Ni una menos ζήτησε την διερεύνηση της υπόθεσης.
Υπενθυμίζεται ότι καταιγιστικές υπήρξαν όλο το προηγούμενο διάστημα οι καταγγελίες για παρακρατικές μεθόδους καταστολής των διαδηλώσεων με αποτέλεσμα να υπάρξουν πολλοί νεκροί κατά τη διάρκεια ή και στο περιθώριο των διαδηλώσεων. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της 36χρονης καλλιτέχνη του δρόμου Ντανιέλα Καράσκο, η οποία βρέθηκε πριν από μερικές εβδομάδες κρεμασμένη με χειροπέδες σε φράχτη...
-πηγή: tvxs