ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 26 Απριλίου 2019

Πεθαίνοντας στο γέλιο

To «Πεθαίνοντας στο γέλιο», το ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου, παραγωγής 2017, παρουσιάζει (Δευτέρα 6 Μαΐου 2019, στις 23:30 / ΕΡΤ2) τέσσερις παράλληλες ιστορίες με θέμα το χιούμορ σαν όπλο για πολιτική δράση.
Στην πρώτη ιστορία πρωταγωνιστούν οι Yesmen, το διάσημο ζευγάρι Αμερικανών ακτιβιστών: η πλάκα που σκάρωσαν στο BBC, όταν εμφανίστηκαν ως..
εκπρόσωποι της αμερικανικής εταιρείας που κατέστρεψε την πόλη Μποπάλ της Ινδίας, θεωρείται κορυφαία φάρσα στον κόσμο. Αυτή τη φορά θα οργανώσουν μια αντιπολεμική, μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με ξεκαρδιστικά αποτελέσματα.
Πρωταγωνιστής της δεύτερης ιστορίας είναι ο Μάρτιν Σόνεμπορν, κωμικός και εκδότης της εφημερίδας «Τιτανικός». Εκλέχθηκε ευρωβουλευτής με την παράταξη «Το Κόμμα» και τώρα επεξεργάζεται ένα πρωτότυπο σχέδιο για τη σωτηρία της Ελλάδας.
Στην​ τρίτη, οι​ ​​F​lashmob εισβάλλουν και διακόπτουν επίσημες εκδηλώσεις υπέρ των εμπορικών συμφωνιών ΤΤΙΡ και CETA. Τραγουδώντας, και πάντα με το χαμόγελο στα χείλη.
Στην τέταρτη, κάποιοι πεθαίνουν κυριολεκτικά από το «γέλιο». Στην τελευταία συνέντευξη πριν από τη δολοφονία του τον Ιανουάριο του 2015, ο Σαρμπ, εκδότης του «Charlie Hebdo», προβλέπει ότι μόνο η βία των ισλαμιστών μπορεί να σκοτώσει το χιούμορ. Σε μια συγκλονιστική μαρτυρία, ο μοναδικός επιζών δημοσιογράφος από τη συντακτική ομάδα, περιγράφει λεπτό προς λεπτό την επίθεση στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας.
Μία τραγωδία ανάμεσα σε τρεις κωμωδίες. Αλλά ακόμη και στις κηδείες δεν λένε ανέκδοτα για να γελάσουν και να απαλύνουν τον πόνο;

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 6 Μαΐου 2019, στις 23:30 /ΕΡΤ2

Σκηνοθεσία-σενάριο: Στέλιος Κούλογλου.
Μοντάζ: Χρήστος Γάκης.
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Νίκος Πολίτης.
Δημοσιογραφική έρευνα: Φωτεινή Λαμπρίδη.
Κάμερα: Μανώλης Κονσολάκης, Νίκος Θωμόπουλος.
Βοηθός μοντάζ: Δημήτρης Τέλλης.
Οργάνωση παραγωγής: Ελένη Μπέλλου.
Μετάφραση-υποτιτλισμός: Αρίστη Γεωργιάδου.
Διάρκεια: 92΄