ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Εκτός UNICEF η Εθνική Επιτροπή στην Ελλάδα

Στη διακοπή της συνεργασίας της με την Εθνική Επιτροπή στην Ελλάδα προχώρησε η UNICEF, έπειτα από γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.
Στην απόφαση αυτή κατέληξε ο διεθνής οργανισμός, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε, εξαιτίας ανησυχιών που προέκυψαν, και πιο συγκεκριμένα οικονομικών παρατυπιών που εντοπίστηκαν σε.. πρόσφατο έλεγχο που διενεργήθηκε από ανεξάρτητο φορέα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:
  • Η UNICEF διακόπτει τη συμφωνία της με την υπάρχουσα Εθνική Επιτροπή της στην Ελλάδα εξαιτίας των ανησυχιών που προέκυψαν από πρόσφατο έλεγχο από ανεξάρτητο φορέα. Η UNICEF κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στην Εθνική Επιτροπή δεν μπορούν να επιτευχθούν και για αυτόν τον λόγο προέβη σε ανάλογες κινήσεις.
    Η UNICEF βρίσκεται κοντά στους Έλληνες πολίτες για σχεδόν 70 χρόνια. Τα προγράμματά μας στην Ελλάδα ήταν από τα πρώτα προγράμματα που δημιούργησε η UNICEF από την ίδρυσή της το 1946. Με τα χρόνια οι Έλληνες έγιναν ένθερμοι και γενναιόδωροι υποστηρικτές του Οργανισμού μας. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τη μακροχρόνια σχέση μας με την Ελλάδα και θα προχωρήσουμε σε συμφωνία με έναν νέο φορέα έτσι ώστε να μπορέσουμε να ενεργοποιήσουμε συνεργασίες και υποστήριξη για το έργο μας σε ολόκληρο τον κόσμο.
    Η σημαντική δράση της UNICEF με παιδιά μετανάστες και πρόσφυγες στην Ελλάδα θα συνεχιστεί, ως μέρος του πλάνου ανταπόκρισης στο προσφυγικό και το μεταναστευτικό, το οποίο υποστηρίζεται από το Περιφερειακό Γραφείο Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας, σε συνεργασία με την Κυβέρνηση της Ελλάδας και άλλους εταίρους της κοινωνίας των πολιτών.