ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Novartis: έρευνα από την δικαιοσύνη ή παραγραφή

Ως τη μόνη που μπορεί να αποτρέψει το ενδεχόμενο παραγραφής και να εξασφαλίσει τη δυνατότητα να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση NOVARTIS, χαρακτηρίζει η Ειδική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης την κρίση της πλειοψηφίας σύμφωνα με την οποία η Βουλή δεν έχει αρμοδιότητα να διώξει πράξεις δωροληψίας και πράξεις.. νομιμοποίησης παράνομων εσόδων από εγκληματικές πράξεις, που φέρονται ότι τελέστηκαν από δέκα πολιτικά πρόσωπα, πρώην πρωθυπουργούς και πρώην υπουργούς.

«Η κρίση αυτή που αναγνωρίζει την αρμοδιότητα της τακτικής Δικαιοσύνης, είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα και τους νόμους και είναι η μόνη που εξασφαλίζει τη δυνατότητα να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση. Δηλαδή να εξεταστούν τα αποδεικτικά μέσα και να αξιολογηθούν εξονυχιστικά. Υπενθυμίζουμε, ότι η ενδεχόμενη αρμοδιότητα της ίδιας της Βουλής κατά το άρθρο 86 του Συντάγματος θα οδηγούσε σε παραγραφή ευθυνών για όλες τις πράξεις. Δηλαδή σε συσκότιση και αδιάκριτη ατιμωρησία», αναφέρει ο πρόεδρος της Ειδικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης Θοδωρής Δρίτσας σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα κατ΄ εξουσιοδότηση της Επιτροπής.

«Είμαστε βέβαιοι ότι η εκδίκαση υποθέσεων εμπλεκόμενων πολιτικών με νόμους και διαδικασίες που ισχύουν για όλους τους πολίτες θα διαχωρίσει αθώους από ενόχους και θα επιτρέψει την αποκατάσταση της δικαιοκρατικής τάξης απέναντι στη διαφθορά στη χώρα μας, ενώ ταυτόχρονα φιλοδοξούμε ότι θα συμβάλλει στην επιδίωξη αποκατάστασης της αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος στη χώρα μας», αναφέρει ο Θοδωρής Δρίτσας.

Η Επιτροπή συνεδριάζει εκ νέου την Τρίτη 24/04/2018 και ώρα 6:00 μ.μ., με θέμα ημερήσιας διάταξης την έγκριση του τελικού Πορίσματος, το οποίο θα υποβληθεί στον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων και δια αυτού στην Ολομέλεια του Σώματος. Προς τούτο, η Επιτροπή απέστειλε ήδη πρόσκληση προς όλα τα μέλη της, να καταθέσουν τις πορισματικές προτάσεις τους στη Γραμματεία της αρμόδιας Διεύθυνσης της Βουλής, το αργότερο μέχρι της 10:00 π.μ. της ίδιας μέρας, δηλαδή της Τρίτης 24/04/2018.