ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Τουλάχιστον μικροπρέπεια

Σε πολιτικό φάουλ υπέπεσε ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς. Μέσω τουίτερ, κατηγόρησε την Περιστέρα Μπαζιάνα ότι μεταπήδησε στην κατηγορία Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (ΕΔΙΠ) από διοικητική υπάλληλος του ΕΜΠ, κάνοντας χρήση «φωτογραφικής» διάταξης του Νόμου Φίλη 4415/2016.
Πλην όμως,.. η κ. Μπαζιάνα δεν έγινε ΕΔΙΠ με χρήση της διάταξης αυτής, αφού ήταν διοικητική υπάλληλος του ΕΜΠ.
Αντίθετα, με μια προσεκτική ανάγνωση του ΦΕΚ που βγήκε στη δημοσιότητα, μπορεί κάποιος να ενημερωθεί ότι η κ. Μπαζιάνα έκανε χρήση διατάξεων του νόμου Διαμαντοπούλου 4009/2011, που δίνει τη δυνατότητα σε μόνιμους διοικητικούς υπαλλήλους και υπαλλήλους αορίστου χρόνου των ΑΕΙ με διδακτορικό και αυξημένα ακαδημαϊκά προσόντα να μετακινηθούν στην κατηγορία ΕΔΙΠ έπειτα από θετική εισήγηση τριμελούς επιτροπής καθηγητών της σχολής και επιπλέον εισήγηση του πρύτανη.
Εκτός και αν ο κ. Μαυρωτάς πιστεύει ότι η κ. Διαμαντοπούλου έφτιαξε τη διάταξη αυτή ως ρουσφέτι προς τη γυναίκα του σημερινού πρωθυπουργού.
Κ.Π. (ΕφΣυν)