ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Γιατί ακριβώς ωρύεται ο Γιώργος Καμίνης, δεν καταλάβαμε...

Γιώργος Καμίνης Είναι όντως θλιβερό αυτό που συνέβη με τη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του Αθήνα 9.84 και μακάρι να λυθεί άμεσα για τον κόσμο που βρίσκεται εκεί, αλλά μια στιγμή πρώτα, να βάλουμε τα πράγματα στη σωστή τους βάση.
Καταρχάς, όπως λένε και στο Δήμο Αθηναίων, το μπλοκάρισμα των τραπεζικών λογαριασμών δεν το έκανε το Υπουργείο Οικονομικών αλλά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων που είναι... ανεξάρτητη από φέτος (πρώην Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων) και δεν δίνει λόγο σε κανέναν (εκτός από τους δανειστές να υποθέσω).
Και ανεξάρτητη έγινε, μην το ξεχνάμε, μετά από απαίτηση των δανειστών και της Τρόικας. Ήταν προαπαιτούμενο, όπως εκατοντάδες άλλα. Της Ευρώπης αυτής που θέλει ο Γιώργος Καμίνης..
δηλαδή, άλλωστε ο ίδιος διεκδικεί τη θέση του ηγέτη στους «Μένουμε Ευρώπη» και όσων ψήφισαν ΝΑΙ στο δημοψήφισμα. Επομένως τα παράπονά του όχι προς την κυβέρνηση αλλά προς την Τρόικα.
Ας πάει λοιπόν στον Γιώργο Πιτσιλή της ΑΑΔΕ να διαμαρτυρηθεί
Ούτως ή άλλως αν κάποιος πρέπει να αναφέρεται στον άλλον, σίγουρα αυτός δεν (θα) είναι η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (στο Οικονομικών) αλλά μάλλον το Υπουργείο Οικονομικών (στην Ανεξάρτητη Αρχή). Τι αποικία θα ήμασταν (είμαστε) άλλωστε;    
Συγγνώμη κιόλας, αλλά μετά από τα παραπάνω τι σχέση έχει το μπλοκάρισμα των λογαριασμών με την επικείμενη αδειοδότηση των ραδιοσταθμών που θέλει να κάνει το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής; Επειδή συνέβησαν το ίδιο, πάνω-κάτω, διάστημα; Αστείο και να το υποστηρίζουμε μόνο.
Συμφωνώ κι εγώ εν μέρει πως τα Δημοτικά Ραδιόφωνα πρέπει να εξαιρεθούν από την αδειοδότηση, όπως γίνεται και με τα Δημόσια Ραδιόφωνα της ΕΡΤ. Ωστόσο αυτό είναι άλλο θέμα, δεν είναι της παρούσης.
Όσο για το αν ο Αθήνα 9.84 είναι πλουραλιστικό ραδιόφωνο, ας γελάσουμε. Μαγαζάκι του Καμίνη έχει καταντήσει. Και ας υπάρχουν εκεί μέσα πολλοί, πάρα πολλοί, άξιοι συνάδελφοι. Και, όπως το Μαξίμου έχει (τον) Καρανίκα, έτσι και ο Δήμαρχος έχει τους δικούς του Καρανίκες εκεί. Με ονοματεπώνυμα.
Σκεφτείτε πως είναι το μόνο ραδιόφωνο που μετέδωσε live το debate της Κεντροαριστεράς που έδειχνε η ΕΡΤ2. Από πότε ένα δημοτικό ραδιόφωνο μεταδίδει το debate για την εκλογή αρχηγού ενός κόμματος; Μήπως επειδή υποψήφιος αρχηγός ήταν και ο δήμαρχος; Και για ποιο άλλο κόμμα το έχει κάνει ο Αθήνα 9.84 αυτό; Ποιο άλλο debate μετέδωσε και πότε;
«Η ενημέρωση δεν είναι εμπόρευμα, είναι δημόσιο αγαθό» λέει στο ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων. Την... ενημέρωση πάντως του Αθήνα 9.84 την πληρώνουμε πολύ ακριβά εμείς οι πολίτες. Μαζί με τους Καρανίκες.

Δημήτρης Κανελλόπουλος (efsyn)