ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα, 7 Αυγούστου 2017

Εκπρόσωπος του Μαρινάκη στον ΔΟΛ

Συνέλευση εργαζομένων στην ΕΣΗΕΑ – Τι ζητάνε με εξώδικό τους από τον διαχειριστή
 
Μετά τις φημολογίες των τελευταίων ημερών και τα δημοσιεύματα για τις προθέσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη ως προς τον ΔΟΛ… λέγεται ότι σήμερα Δευτέρα θα εμφανιστεί εκπρόσωπος του ιδιοκτήτη στη Μιχαλακοπούλου, προκειμένου να δρομολογήσει τις εξελίξεις και να προετοιμάσει τη μετάβαση στη νέα κατάσταση. Το πιθανότερο σενάριο είναι να εμφανιστεί ο Γιώργος Δήμας που έχει αναλάβει για λογαριασμό του επιχειρηματία να «τρέξει» το project.
Προς το παρόν όμως δεν είναι βέβαιο αν θα έχει κάποια επαφή με τους εργαζόμενους και αν θα μιλήσει μαζί τους. Σίγουρα είναι πολλές οι εκκρεμότητες εν όψει της 9ης Αυγούστου και θα.. χρειαστεί πολύ δουλειά και καλή προετοιμασία, για να μην υπάρξουν προβλήματα στην έκδοση των εφημερίδων στο τέλος της εβδομάδας.
Παράλληλα τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, για να σχεδιάσουν τα επόμενα βήματά τους, διότι ως γνωστόν έρχονται μαζικές απολύσεις! (πηγή: enimerosi24.gr)

Το εξώδικο

Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» έστειλαν εξώδικο στην «GRANT THORTON ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΡΚΩΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ» και στην δικηγορική εταιρεία με την επωνυμία «ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», διότι -παρά την απόφαση του Δικαστηρίου να παραμείνει ο ΔΟΛ ανοιχτός και να πληρώνονται οι εργαζόμενοι, τους τελευταίους δυο μήνες δεν καταβλήθηκε η μισθοδοσία τους.
Mε το εξώδικο οι εργαζόμενοι ζητάνε από την GRANT THORTON και την δικηγορική εταιρεία
"Εντός δύο (2) εργασίμων ημερών όπως παραδώσετε σε μας αντίγραφο της σύμβασης με την οποία προβήκατε σε εκχώρηση στις πιστώτριες της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ (ΔΟΛ) Α.Ε» του τηρούμενου στην ALPHA BANK υπ. Αριθ. 101.00.2002.287130 τραπεζικού λογαριασμού, στον οποίο και καταθέτονται μέχρι σήμερον τα έσοδα από τις πωλήσεις των εφημερίδων «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ», καθώς και λοιπές πρόσοδοι από διαφημίσεις, χορηγίες και λοιπές αιτίες. Να μας ενημερώσετε εγγράφως για κάθε χρηματοδότηση που λάβατε στο χρονικό διάστημα που η ως άνω εταιρεία ευρίσκεται στο καθεστώς της ειδικής εκκαθάρισης εν λειτουργία υπό την ιδική σας αποκλειστική ευθύνη και δικαιοδοσία, καθώς και για τις μέχρι και σήμερα γενόμενες καταβολές προς τρίτους σε σχέση με τα έσοδα που υπήρξαν. Προσέτι πως προβήκατε και βάσει ποίου κριτηρίου εξοφλήσατε πιθανόν τους τρίτους οφειλέτες και δεν έχουν καταβληθεί προς εμάς τα δεδουλευμένα. Να ΠΡΟΒΕΙΤΕ ΑΜΕΣΑ έστω και την ύστατη ώρα, στην καταβολή προς εμάς των οφειλομένων μισθών για το χρονικό διάστημα της ειδικής διαχείρισης. Άλλως θέλουμε προβεί στα νόμιμα."