ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

Τι Μύκονος, τι Λούτσα

Γράφει ο Διονύσης Βραϊμάκης*

Σήμερα αφήνουμε τα αθλητικά σχόλια και μιλάμε για καλοκαίρι. Για το αυθεντικό καλοκαίρι τού Ιουλίου-Αυγούστου και όχι το ντεμέκ του Ιουνίου με τις βροχές, τα χαλάζια και τις βραδινές ζακέτες.
Το καλοκαίρι ήρθε όπως πάντα. Αλήτικο, ξυπόλητο, ερωτικό, πλάνο,
ευωδιαστό, νυχτόβιο, λυτρωτικό. Μια εποχή για όλους, ή σχεδόν.
Το αντιμετωπίζεις  κάνοντας μπάνιο στη Μύκονο ή τη Λούτσα, στη Σαντορίνη ή στον Βαρνάβα. Το απολαμβάνεις πίνοντας ένα κοκτέιλ με φανταστική συνταγή στο Franco’s μπαρ με θέα την Καλντέρα ή μια ταπεινή παγωμένη μπίρα πλάι στο κύμα, στα Βοτσαλάκια του Πειραιά, με θέα το νησάκι του Παρασκευά. (Με την ευκαιρία, πηγαίνετε στα Βοτσαλάκια, κάτω από την.. πλατεία Αλεξάνδρας. Θα ανακαλύψετε έναν άλλον κόσμο που δεν έχετε φανταστεί, ένα εξοχικό περιβάλλον πλάι στην ανάσα της πόλης).
Ο πρώτος καύσωνας της χρονιάς είναι εδώ, για να μας θυμίζει ότι ήρθε. Ήρθε ΑΥΤΟ. Το χιλιοτραγουδισμένο. Εκείνο «με τη φέτα το καρπούζι στο ένα χέρι/με φιλιά μισολιωμένα, καλοκαίρι» που άδει ο εθνικός μας Διονύσης. Και αυτό που κάνει το σώμα «φαγωμένο από το λάδι και το αλάτι» που λέει ο παγκόσμιος Ελύτης.
Σήμερα ο συνδυασμός με τρία συστατικά είναι εκρηκτικός για το ποδαρικό στο αυθεντικό καλοκαίρι:
Α) Σάββατο,
Β) Καύσωνας,
Γ) 1η Ιουλίου.
Η προσφορά «τρία σε ένα» γεμίζει τις παραλίες από σώματα κάθε είδους (μυώδη και λιπώδη, καμπυλόγραμμα και στρουμπουλά) που ξεπερνούν τις αναστολές και εκτίθενται σε κοινή θέα χωρίς κόμπλεξ και δίχως αιδημοσύνη. Μαζί οι παραλίες γίνονται απέραντα πάρκα με οθόνες. Όλοι, ή οι περισσότεροι, είναι σκυμμένοι στις συσκευές-φετίχ και κολυμπάνε πότε στη θάλασσα και πότε στον ωκεανό των διαδικτυακών κειμένων. Τα τάμπλετ και τα κινητά έχουν αλλάξει τις συνήθειες και την εικόνα στην άμμο. Τώρα ενημερώνεσαι (ή «ενημερώνεσαι») χωρίς ο αέρας να σου παίρνει τις σελίδες τής εφημερίδας και δίχως ο διπλανός σου να σου λέει «μπορώ να ρίξω μια ματιά φίλε;»
Αυτά! Καλά να περνάμε, καλύτερα να περνάτε. Χαρείτε το καλοκαίρι. Και μην ξεχνάτε. Φάγαμε με πολλή μιζέρια το μισό 2017. Ας φάμε το άλλο μισό με –όση γίνεται– ποιότητα. 

*Το κείμενο του Διον. Βραϊμάκη δημοσιεύεται στη Live Sport του Σαββάτου
- πηγή: harddog-sport