ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Χρεοκοπήστε σαν τον Πέτρο Κωστόπουλο!

Ο Πέτρος Κωστόπουλος, ως γνωστόν, χρεοκόπησε εδώ και καιρό. Οι επιχειρήσεις του πτώχευσαν, πουλήθηκαν, έκλεισαν ή κάτι τέτοιο. Αμφιβάλλω αν ξέρουν ακριβώς τι έγινε οι κολλητοί του φίλοι. Όπως και να 'χει, φαίνεται πως ένα από τα πανίσχυρα πολιτιστικά πρότυπα του νεοέλληνα έχασε την «αυτοκρατορία» του.
Το ωραίο, όμως είναι πως δεν έχασε την εικόνα του «αυτοκράτορα». Γιατί μπορεί να μπήκε στα πέτρινα χρόνια της ανασφάλειας, αλλά συνεχίζει να είναι αυτός που όλοι απολαμβάναμε ως τώρα. Στις τηλεοράσεις, στα περιοδικά, στις συζητήσεις, στα πάρτι. Ο Πέτρος χωρίζει πολιτισμένα και συνεχίζει να περνάει τρυφερές στιγμές με την Τζένη. Ο Πέτρος δεν έχει μία, αλλά συνεχίζει να λιάζεται στην Ψαρού και να τρώει στα..
καλύτερα εστιατόρια. Να ταξιδεύει, να χαριεντίζεται με τα φιλαράκια του και το σημαντικότερο, να ξεκινάει καινούργιες δουλειές. Ήδη αναλαμβάνει θέσεις ευθύνης σε επαρχιακά κανάλια και οργανώνει νέα τραστ σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις.
Αν, λοιπόν, ο Πέτρος μπορεί να χρεοκοπεί τόσο όμορφα και δημιουργικά, γιατί δεν μπορεί να κάνει το ίδιο και η χώρα; Αν γενικώς ο κανόνας της χρεοκοπίας, τουλάχιστον στην Ελλάδα, είναι για κάποιους μόνο μερικές σελίδες στα αρχεία ενός Πρωτοδικείου, γιατί δεν μπορεί να σκεφτεί κανείς το ίδιο και για ένα ολόκληρο κράτος;..
- από κείμενο του Ανδρέα Ζαμπούκα στο protagon