ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

'Aγνωσται αι βουλαί του κυρίου

Οι απλήρωτοι του ΔΟΛ και η "αμηχανία" του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη

Μοιραία όλα τα μάτια είναι στραμμένα στον Πειραιά και στο επιτελείο του Βαγγέλη Μαρινάκη, για το αν θα υπάρξει ή όχι αντίδραση, μετά την ένσταση της εταιρίας του Ιβάν Σαββίδη για τον ΔΟΛ (δείτε ΕΔΩ).
Ακόμη όμως και να μην υπάρξει κάποια ανακοίνωση, διαρροή ή άλλη αντίδραση… είναι σαφές ότι το «κλειδί» των εξελίξεων – ανεξάρτητα από την καθυστέρηση που επιφέρει η ένσταση Σαββίδη, βρίσκεται στα χέρια του Βαγγέλη Μαρινάκη.
Με λίγα λόγια αν ο επιχειρηματίας έχει πρόθεση να κρατήσει και να στηρίξει τον ιστορικό.. οργανισμό, κανένα εμπόδιο όσο μικρό ή μεγάλο κι αν είναι δεν θα τον φρενάρει. Η οικονομική του επιφάνεια τού επιτρέπει να έχει την πρωτοβουλία. (...)
Το μόνο πρόβλημα είναι αν ο εφοπλιστής έχει αποφασίσει τι θέλει να κάνει με τα ΜΜΕ που έχει στην ιδιοκτησία του (συμπεριλαμβανομένου του ΔΟΛ και του MEGA). Κι αυτό διότι υπάρχουν κενά στην προετοιμασία, σημάδια αμηχανίας, αλλά και θολά σημεία!
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι εκτός των Δήμα - Κουτσαυτάκη (συνεργάτες του επιχειρηματία) που έχουν επιφορτιστεί με το κομμάτι της μετάβασης του ΔΟΛ… υπεύθυνος για το δημοσιογραφικό σκέλος του οργανισμού δεν έχει οριστεί… Και το ερώτημα είναι αν την προσεχή Δευτέρα απορριφθεί η ένσταση Σαββίδη ή αν δεν υπήρχε η ένσταση Σαββίδη και ο ΔΟΛ περάσει επίσημα στα χέρια Μαρινάκη… με δεδομένο ότι οι δημοσιογράφοι και το υπόλοιπο προσωπικό θα θεωρούνται απολυμένοι… πώς θα συνεχίσουν να εκδίδονται οι εφημερίδες;
Προφανώς θα τους ζητηθεί αν και απολυμένοι τυπικά να παραμείνουν στις θέσεις τους και να συνεχίσουν τη δουλειά τους! Δυστυχώς όμως, αυτό το προφανές, δεν είναι απαραίτητα και κανονικό! Όχι μόνο γιατί είναι απλήρωτοι οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ και όσο να ‘ναι βαραίνει… αλλά γιατί ένας απλός τυπικός έλεγχος θα αποδείξει ότι όλοι εργάζονται παράνομα!
- από ρεπορτάζ του enimerosi24.gr με τον τίτλο "Οι προθέσεις Μαρινάκη για τα ΜΜΕ που κατέχει… «κλειδί» των εξελίξεων και στον ΔΟΛ"