ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Είναι τρελοί οι υπουργοί Υγείας;

Πως έπαιξαν τα κανάλια την είδηση της διαφθοράς στον κλάδο της υγείας μετά το πόρισμα του Σώμα Επιθεωρητών ΥπηρεσιώνΥγείας Πρόνοιας που παρουσιάστηκε την Πέμπτη κατά τη συνέντευξη τύπου; Είναι τρελοί οι δύο υπουργοί Υγείας; Ενόχλησε το ύφος του αναπληρωτή υπουργού, δεν ενόχλησε η κατασπατάληση δημοσίου χρήματος κατά την περίοδο 2012 - 2014; Το κλίμα της επιτηδευμένης έντασης ποιον τελικά εξυπηρέτησε;
Το πόρισμα του ελέγχου για την επικοινωνιακή καμπάνια του ΚΕΕΛΠΝΟ από το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) παρουσίαζε στη συνέντευξη τύπου το υπουργείο Υγείας μέσα σε κλίμα έντασης, το οποίο δυστυχώς ήταν και το μόνο που αναδείχθηκε από μερίδα των ΜΜΕ..
και την πλειονότητα του διαδικτύου. Aντί της διαφθοράς στον κλάδο της υγείας, τη οικονομική ζημιά που υπέστη το Δημόσιο ενόχλησε το "ύφος" του κ. Πολάκη στους δημοσιογράφους περνώντας στα ψιλά ότι:
«1,5 εκατ. ευρώ θα μπορούσε να μην είχε δοθεί, καθώς αφορούσε κοινωνικά μηνύματα που θα μπορούσαν να προβληθούν δωρεάν» αναφορικά με την διαφημιστική καμπάνια του ΚΕΕΛΠΝΟ όπως δήλωσε ο κ. Πολάκης κατά τη χθεσινή συνέντευξη τύπου και πρόσθεσε ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν είχε αρμοδιότητα να διεξάγει τις συγκεκριμένες καμπάνιες για τον καρκίνο και τα γενόσημα γιατί δεν πρόκειται για μολυσματικές ασθένειες.
Ενώ ο κ. Ξανθός μίλησε για πολιτικές ευθύνες της ηγεσίας του υπουργείου την περίοδο 2012 – 2014 και ευθύνες μελών του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ. Μιλώντας την Παρασκευή το πρωί στο Κόκκινο τόνισε ότι για πρώτη φορά ολοκληρώθηκε πόρισμα έρευνας στην περίπτωση του ΚΕΕΛΠΝΟ, κάτι που «δείχνει» πολιτική ασυλία την προηγούμενη περίοδο.
Ενδεικτικό είναι ότι ελέχθησαν 250 φάκελοι που αφορούσαν την επικοινωνιακή καμπάνια του Κέντρου Ελέγχου και Προληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) για την περίοδο 2012-2014 και το πόρισμα έχει ήδη διαβιβασθεί στον εισαγγελέα, καθώς διαπιστώνονται παρατυπίες, ενώ ελέγχεται ο ρόλος μελών της διοίκησης του ΚΕΕΛΠΝΟ και υπηρεσιακών παραγόντων.
- δείτε το ρεπορτάζ της Κατερίνας Μπρεγιάννη για το πως παρουσίασαν το θέμα τα κανάλια (ΕΔΩ)