ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Ανάλατος ο Σταύρος...

Tελικά ο Θεοδωράκης πούλησε το Αλάτσι*

Πουλάει ή δεν πουλάει το εστιατόριο «Αλάτσι» ο Σταύρος Θεοδωράκης; Παραμένει εστιάτορας ο πρώην δημοσιογράφος και νυν πολιτικός; Εχει πουληθεί το κρητικό εστιατόριο σε επιχειρηματία- εφοπλιστή ή παραμενει στην ιδιοκτησία του ιδρυτή του Ποταμιού;
Αυτά έγραφαν οι zoornalistas στις αρχές του 2015 καθώς τότε οι φήμες για πώληση του εστιατορίου του Θεοδωράκη είχαν φουντώσει. Μάλιστα είχε γραφτεί (στα Παραπολιτικά) ότι ο Θεοδωράκης είχε βάλει «πωλητήριο», με τιμή 1 εκατ. ευρώ! Κάποιοι είχαν πει ότι για το «Αλάτσι» είχε ενδιαφερθεί και ο συντοπίτης του Θεοδωράκη, εκδότης-δημοσιογράφος Γιάννης Κουρτάκης ο οποίος τελικά έβγαλε το άχτι του με τον «Μαρουβά».
Τελικά και μετά από όλα αυτά το «Αλάτσι» πουλήθηκε!
Μετά από ζυμώσεις και συζητήσεις πολλών μηνών με επίδοξους αγοραστές, από όλους τους..
χώρους, πουλήθηκε στον γνωστό κρητικό σεφ Γιώργο Στυλιανουδάκη. Ο επικεφαλής του Ποταμιού έδωσε τα χέρια με τον Στυλιανουδάκη που ανέλαβε πλέον το εστιατόριο το οποίο λειτουργεί από το 2005 πίσω από το ξενοδοχείο Χίλτον στο κέντρο της πρωτεύουσας.
Στη συνείδηση πολλών το «Αλάτσι» έχει συνδεθεί με τις πολιτικές «ζυμώσεις» που προηγήθηκαν τόσο της δημιουργίας του Ποταμιού, όσο και -παλαιότερα- με τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ καθώς εκεί έτρωγε σε σχεδόν καθημερινή βάση ο Γ. Α. Παπανδρέου.
Το φαγητό του - εαν εξαιρέσεις τα ντολμαδάκια της μητέρας του Θεοδωράκη- δεν "έλεγε" τίποτε και μάλιστα σε πολλούς η κουζίνα του «Αλάτσι» έπεφτε «βαριά», ειδικά την περίοδο που σεφ ήταν ο Σκαρμούτσος.
Τώρα οι πληροφορίες θέλουν τον νέο ιδιοκτήτη, Γ. Στυλιανουδάκη, να επιμένει στις συνταγές από τη Μεγαλόνησο, αλλά να βάζει τη δική του «σφραγίδα» με γκουρμέ γεύσεις.

ΥΓ Κάποιοι λένε ότι το εστιατόριο πίσω από το Χίλτον θα αλλάξει όνομα, γεγονός που πιθανόν θα επιτρέψει στον Σταύρο Θεοδωράκη να ανοιξει κάποια μέρα, κάπου αλλού ένα καινούργιο Αλάτσι. Προς το παρόν ο Σταύρος παραμένει ανάλατος... (*Αλάτσι στην Κρήτη λένε το αλάτι)