ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Επίπληξη για αντισυναδελφική συμπεριφορά στον Αντώνη Σκυλλάκο

Οταν ήταν πρόεδρος στο ΑΠΕ

Πειθαρχικά ελεγκτέος, για αντισυναδελφική συμπεριφορά κρίθηκε ο δημοσιογράφος Αντώνης Σκυλλάκος, από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών.
Η ποινή που του επιβλήθηκε (με ψήφους 4 έναντι 1) ήταν επίπληξη με ανάρτηση της απόφασης στους χώρους εργασίας. Η μειοψηφία πρότεινε την προσωρινή διαγραφή 6 μηνών από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ.
Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ είχε αποφασίσει την άσκηση αυτεπάγγελτης δίωξης κατά του Αντώνη Σκυλλάκου με το ακόλουθο κατηγορητήριο:
«Το ΠΠΣ, αφού έλαβε υπόψη το από 27.02.15 δημοσίευμα της ιστοσελίδας “styx.gr” και τις διευκρινίσεις της συν. Σταματίας Μπάλτα, αποφάσισε την άσκηση αυτεπάγγελτης πειθαρχικής δίωξης κατά του συν. Αντώνη Σκυλλάκου, προέδρου του ΑΠΕ, επειδή στην..
 από 25.02.15 Συνέλευση των εργαζομένων στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, προκειμένου να εκλεγεί Εφορευτική Επιτροπή για την ανάδειξη του εκπροσώπου των εργαζομένων στο ΔΣ, ο συν. Αντ. Σκυλλάκος ενώπιον όλων των συναδέλφων της Συνέλευσης, επιτέθηκε με χυδαία φρασεολογία («λες μ@λ@κίες» κλπ) προς την υποψήφια για εκπρόσωπο συν. Σταματία Μπάλτα, την ώρα που ετοποθετείτο η τελευταία.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η απαξιωτική και προσβλητική συμπεριφορά του προς τη συν. Μπάλτα, έγινε επιλεκτικά έναντι των δυο άλλων συνυποψηφίων της, αφήνοντας σαφές στίγμα περί της αρνητικής διάθεσης προς το πρόσωπό της, ενόψει της εκλογικής διαδικασίας.
Παράβαση του άρθρου 7, παρ. 1, εδ. α’ του Καταστατικού και άρθρου 6, παρ. α’, εδ. 1 του Κώδικα Αρχών Δεοντολογίας».