ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Με μετρητά εξοφλεί ο Ψυχάρης!

Μετ΄ εμποδίων γίνονται οι πληρωμές στις περισσότερες επιχειρήσεις και φυσικά δεν εξαιρούνται αυτές των ΜΜΕ. Ο Σταύρος Ψυχάρης παρά τα όσα ακούγονται και μετά τα μετρητά (500 ευρώ) που έδωσε προ ημερών, τώρα προχωρά στην εξόφληση και των υπόλοιπων δεδουλευμένων του μηνός Μαίου.
Αν και η καταβολή γίνεται με καθυστέρηση, στους εργαζόμενους της Μιχαλακοπούλου επρόκειτο να δοθεί σήμερα (Δευτέρα) ο μισθός Μαίου σε μετρητά. Η Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού του ΔΟΛ με σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει:
«Σας ενημερώνουμε ότι την Δευτέρα 6/7/2015, θα καταβληθεί η εκκαθάριση μηνός 5/2015,..
σε ΜΕΤΡΗΤΑ. Η πληρωμή θα γίνει στον 2ο όροφο, κατά τις ώρες 10:00-18:00». Βέβαια ο Ψυχάρης έχει προχωρήσει σε διαρροές σύμφωνα με τις οποίες οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ «θα αργήσουν πολύ να δουν την εξόφληση Ιουλίου, Αυγούστου και επιδόματος αδείας»...
 Την ίδια ώρα πολλές είναι οι καταγγελίες για αυθαιρεσίες εργοδοτών στα ΜΜΕ (εδώ γίνονταν τον καλό καιρό...), σύμφωνα με τις οποίες, λόγω της επιβολής capital control στις τράπεζες, δεν καταβάλλουν τις αποδοχές στους εργαζόμενους. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) καθιστά σαφές ότι ισχύει στο ακέραιο η υποχρέωση τήρησης της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας για όλες τις επιχειρήσεις της χώρας.
Η επιβολή «αδειών» στους εργαζόμενους -με η χωρίς αποδοχές- καθώς και η «απεργία».. επιχειρήσεων (lock out), είναι παράνομες ενέργειες.
Η ΠΟΕΣΥ, καλεί τους εργαζόμενους και τις Ενώσεις Συντακτών να γνωστοποιούν αμέσως στο υπουργείο Εργασίας τα φαινόμενα αυτά. Παράλληλα, ζητά από το υπουργείο Εργασίας να θέσει σε πλήρη ετοιμότητα τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του για την πρόληψη και την πάταξη φαινομένων καταστρατήγησης και παραβίασης της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.
Σημειώνεται, πως σε ό,τι αφορά την μισθοδοσία των εργαζομένων δεν δικαιολογείται επ’ ουδενί η μη εμπρόθεσμη καταβολή της.