ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Λαλιώτης: Δεν έχω να φοβηθώ κανέναν!

Γιατί το ΣΔΟΕ ξεσκονίζει τα περιουσιακά στοιχεία της Βάσως Παπανδρέου, του Κ. Λαλιώτη, του Α. Μακρυπίδη και των συζύγων 

Αναταραχή προκάλεσαν οι αποκαλύψεις ότι τρία πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ο Κώστας Λαλιώτης, η Βάσω Παπανδρέου και ο Ανδρέας Μακρυπίδης, μπαίνουν στο μικροσκόπιο των φορολογικών αρχών οι οποίες ζητάνε τον εξονυχιστικό έλεγχο των περιουσιακών τους στοιχείων!.
Οι τρεις πανίσχυροι παράγοντες της περιόδου 1996-2003, δηλώνουν ότι δεν έχουν να κρύψουν τίποτε, δεν έχουν καμμιά σχέση με OFFSHORE εταιρείες ούτε με τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό και πως όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία είναι καταχωρημένα αναλυτικά στις δηλώσεις Πόθεν Έσχες που υποβάλουν. Μάλιστα η Βάσω Παπανδρέου στη δήλωσή της αναφέρει ότι..  «προκαλεί απορία, η διαρροή ενός εγγράφου για έλεγχο προσώπων κατ΄επιλογή, χωρίς να έχει πραγματοποιηθεί η παραμικρή επικοινωνία για διασταύρωση της υπόστασης, της όποιας καταγγελίας».
Σημειώνεται πως ο Κ. Λαλιώτης έχει βρεθεί κατά καιρούς στο παρελθόν αντιμέτωπος με διάφορες κατηγορίες, οι οποίες όμως κατέρρευσαν στα δικαστήρια τα οποία και τον δικαίωσαν.
Σχετικά τώρα με τον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων των Λαλιώτη, Παπανδρέου και Μακρυπίδη, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα "Πρώτο Θέμα", η Διεύθυνση Ελέγχου Εθνικών και Κοινοτικών Δαπανών και Καταπολέμησης Απάτης και Διαφθοράς (τμήμα Ε’) του ΣΔΟΕ, με εμπιστευτικό έγγραφό της (δείτε πιο κάτω) ζητά από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να ερευνήσει τα περιουσιακά στοιχεία των τριών προαναφερομένων καθώς και αυτά των συγγενικών τους προσώπων (Μαρίνας Οικονόμου, Χριστίνας Μακρυπίδη).
Επίσης ζητείται να ερευνηθεί αν κάποιος από τους παραπάνω διέθετε ή διαθέτει μετοχές, ομόλογα και γενικότερα πάσης φύσεως επενδυτικά χαρτοφυλάκια στο διάστημα από το 2000 έως και το 2012.
Το ΣΔΟΕ ζητά εξαιρετικά αναλυτική πληροφόρηση και προσδιορίζει επακριβώς τι πρέπει να ελεγχθεί.  Ζητά να πάρει τα τυχόν ευρήματα του ελέγχου σε ηλεκτρονική μορφή και να αναφέρονται όλες οι κινήσεις τους, όπως και η αναλυτική κίνηση των χρηματικών συναλλαγών και των τραπεζών μέσω των οποίων έγιναν οι κινήσεις.

Τι απαντούν οι Λαλιώτης, Παπανδρέου και Μακρυπίδης
Στις αποκαλύψεις της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα" σχετικά με το έγγραφο του ΣΔΟΕ (καντε κλικ για μεγέθυνση) ο Κώστας Λαλιώτης απάντησε δηλώνοντας μεταξύ άλλων: «Κάθε έλεγχος των θεσμικών οργάνων της Πολιτείας είναι ευπρόσδεκτος γιατί δεν έχω να κρύψω τίποτα και γιατί δεν έχω να φοβηθώ κανέναν. Όλα τα περιουσιακά μου στοιχεία (προσωπικά και οικογενειακά) βρίσκονται στην Ελλάδα, είναι απολύτως διαφανή και συγκεκριμένα και είναι διαχρονικά δηλωμένα αναλυτικά και τεκμηριωμένα στις ετήσιες δηλώσεις μου για το Πόθεν Έσχες».
Η Βάσω Παπανδρέου από την πλευρά της δήλωσε: «(...)Προκαλεί απορία, η διαρροή ενός εγγράφου για έλεγχο προσώπων κατ΄επιλογή, χωρίς να έχει πραγματοποιηθεί η παραμικρή επικοινωνία για διασταύρωση της υπόστασης, της όποιας καταγγελίας. Σε ό,τι με αφορά, δηλώνω ότι όλα μου τα περιουσιακά στοιχεία μου είναι καταχωρημένα αναλυτικά στις δηλώσεις Πόθεν Έσχες, που υποβάλω κάθε χρόνο.Δεν διαθέτω περιουσία, κινητή ή ακίνητη, στο εξωτερικό. Όλες οι καταθέσεις μου είναι γνωστές και σε ελληνικές τράπεζες. Δεν διαθέτω μετοχές, ομόλογα, ή επενδυτικά προϊόντα, εδώ ή στο εξωτερικό».
Ο Ανδρέας Μακρυπίδης δήλωσε: «(...) Δεν έχω καμία σχέση με OFFSHORE εταιρείες ούτε με τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό και η περιουσιακή μου κατάσταση, στο σύνολό της, είναι δηλωμένη αναλυτικά και τεκμηριωμένα στις ετήσιες φορολογικές δηλώσεις εισοδήματος και στις δηλώσεις του Πόθεν Έσχες»