ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Ενας Τίγρης στα μίντια...

...και μια απάντηση του Γιάννη Φιλιππάκη για τις απολύσεις και την καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων στην Espresso

«Αληθεύει ότι ο "Τίγρης" έχει αρχίσει να υπόσχεται σε υπουργούς και βουλευτές "καλή μεταχείριση" από τις εφημερίδες Espresso και Δημοκρατία;». Αυτό γράφει ο Γιάννης Koυρτάκης στη στήλη του στα Παραπολιτικά και εμείς θυμίζουμε  ότι -όπως έχει διαρρεύσει- ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μελισσανίδης (επονομαζόμενος και Τίγρης) μπήκε με μεγάλο ποσοστό στην εταιρεία Δημοκρατικός Τύπος που εκδίδει τις εφημερίδες Espresso και Δημοκρατία. Την ίδια στιγμή οι Ενώσεις στο χώρο του Τύπου κηρύσσουν δίωρη στάση εργασίας στην Espresso «προκειμένου οι εργαζόμενοι να πραγματοποιήσουν συνέλευση και να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους, έπειτα από τις πρόσφατες απολύσεις που πραγματοποίησε η εργοδοσία της εφημερίδας και λόγω της συνεχιζόμενης μη καταβολής των δεδουλευμένων τους».
Τα παραπάνω γράφονται με αφορμή το email που μας εστάλη από την Δημοκρατικός Τύπος του Γιάννη Φιλιππάκη και στο οποίο μας ενημερώνει ότι η «εταιρεία  παραμένει εκ των πλέον συνεπών.. στις  οικονομικές υποχρεώσεις της» , πως «η εταιρεία παραμένει η μοναδική, στον χώρο του Τύπου, που αυξάνει, (σύμφωνα με τις ανάγκες της πάντα), τον αριθμό των εργαζομένων της» και επίσης ότι «η μετοχική σύνθεση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ Α.Ε.  δεν έχει παρουσιάσει καμία μεταβολή». Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο -που ομολογουμένως είναι προσεκτικά γραμμένο:

«Σε συνέχεια σχετικών δημοσιευμάτων και ανακοινώσεων  και προς αποκατάσταση της ακριβείας, επιθυμούμε να  διευκρινίσουμε τα εξής:
α. Παρόλα τα οικονομικά προβλήματα που έχει δημιουργήσει η οξύτατη οικονομική κρίση που βιώνουμε, σε όλες ανεξαιρέτως τις επιχειρήσεις του τύπου, η εταιρεία μας παραμένει εκ των πλέον συνεπών στις οικονομικές υποχρεώσεις της.
β.Η  καταβολή της μισθοδοσίας γίνεται κατά την πάγια τακτική της εταιρείας η οποία ακολουθείται, με ελάχιστες εξαιρέσεις απο την πρώτη μέρα της λειτουργίας της. 
γ. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ Α.Ε. ενημερώνει πάντοτε έγκαιρα και με συνέπεια όλους τους συνεργάτες της για τις ακριβεις  ημερομηνίες καταβολής των αποδοχών τους.
δ.Η εταιρεία μας παραμένει η μοναδική, στον χώρο του Τύπου, που αυξάνει , (σύμφωνα με τις ανάγκες της πάντα), τον αριθμό των εργαζομένων της.
ε. Τέλος, η μετοχική σύνθεση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ Α.Ε.  δεν έχει παρουσιάσει καμμία μεταβολή.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ Α.Ε.»