ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Ο «ποντικός» του Μαξίμου και η ανησυχία Μητσοτάκη

Την ώρα που η κυβέρνηση τρομοκρατεί, μιλώντας για ενδεχόμενα αστάθειας και οικονομικής καταστροφής, φαίνεται πως το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου, ζει μέσα στην ανασφάλεια. Κι αυτό γιατί ένας απλός έλεγχος ρουτίνας αποκάλυψε ότι στο δίκτυο ηλεκτρονικών υπολογιστών, μεταξύ των οποίων κι εκείνος του πρωθυπουργού, έχει τοποθετηθεί λογισμικό παρακολούθησης.
Το σχεδόν αόρατο πρόγραμμα βρισκόταν σε φορητό υπολογιστή στενού και έμπιστου συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος, σύμφωνα με δημοσιεύματα, προωθείται για υπουργοποίηση.
Η ύπαρξη αυτού του λογισμικού κρατήθηκε μυστική, με τον μοναδικό που έδειξε σημάδια ανησυχίας, να είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το ερώτημα όμως είναι, γιατί ο πρωθυπουργός δεν ενδιαφέρεται..  να βρει τον «ποντικό» του Μαξίμου;
Το… Μαξίμου GATE, που αποκαλύπτει το περιοδικό Hot Doc (τ. 54), δεν καταδεικνύει απλώς την έλλειψη ασφάλειας, αλλά και τους κινδύνους που πιθανώς αντιμετωπίζει ο κεντρικός πυρήνας διακυβέρνησης της χώρας. Κι όλα αυτά, μόλις μια εβδομάδα μετά την αποκάλυψη πως ο ανακριτής Φούκας έχει στα χέρια τηλεφωνικές συνακροάσεις συνεργατών του πρωθυπουργού που φέρονται να δίνουν πληροφορίες σε ξένους για τις κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης.