ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Που πήγαν οι υψηλοί μισθοί και τα κορυφαία ονόματα;

Κρίσιμες αποφάσεις για την SportDay

Η αναταραχή στον αθλητικό Τύπο (φυσικά και όχι μόνο!) μεγαλώνει. Μετά τον «Πρωταθλητή» που πέρασε από τη φάση της περικοπής μισθών σε ποσοστό 60% και τους αναπόφευκτους κλυδωνισμούς, ήρθε η σειρά της SportDay για να ανέβει η ένταση. Oι Ενώσεις του Τύπου κήρυξαν για τη Δευτέρα, 2 Ιουνίου, στάση εργασίας στην εφημερίδα προκειμένου να πραγματοποιηθεί η συνέλευση των εργαζομένων για να παρθούν κρίσιμες αποφάσεις.
Η SportDay από την πιο… large εφημερίδα του χώρου (υψηλοί μισθοί, κορυφαία ονόματα, ρεπόρτερ πρώτης γραμμής, ενισχυμένες πολλές θέσεις ακόμα και με υπεράριθμους, δυνατά ένθετα κλπ), έχει φτάσει σε σημείο ακραίας λιτότητας ενώ συχνά δουλεύει σε κάποια τμήματα με μεγάλες..  ελλείψεις.
Όλο αυτό το διάστημα οι καθυστερήσεις στις αμοιβές κινούνται στο χρονικό φάσμα 4-5 μηνών, ενώ έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια αλλεπάλληλες μειώσεις μισθών.
Οι καθυστερήσεις είναι μεγαλύτερες για τους εργαζόμενους (η πλειοψηφία με δελτίο με μπλοκάκι) στον ραδιοφωνικό σταθμό του συγκροτήματος.