ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Το αρχιμαγειρείο των προσλήψεων στη ΝΕΡΙΤ

Λάβαμε και δημοσιεύουμε:
Στις 14 Ιανουαρίου 2014 δημοσιεύτηκαν στη Διαύγεια οι δύο προκηρύξεις για την πρόσληψη εκτός ΑΣΕΠ στη ΝΕΡΙΤ 132 δημοσιογράφων και 224 σε θέσεις καλλιτεχνικών ειδικοτήτων. Σύνολο 356 θέσεις.
Στις 4 Μαρτίου 2014 αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΝΕΡΙΤ ο προσωρινός πίνακας κατάταξης βάσει των στοιχείων που είχαν δηλώσει οι υποψήφιοι και τα οποία επιβεβαιώθηκαν από τα έγγραφα που είχαν υποβάλλει με την αίτησή τους. Από την επόμενη και για κάποιες μέρες υποβάλλονταν ενστάσεις όπως προέβλεπαν οι κανόνες του διαγωνισμού και μετά το ΧΑΟΣ. Οτιδήποτε προέβλεπε η διαδικασία από κει κι έπειτα απλά ΔΕΝ έγινε.
Γιατί;
Γιατί έτσι ήθελαν οι κ.κ. Βασίλης Θωμόπουλος, γενικός διευθυντής περιεχομένου και ο τότε Διευθύνων Σύμβουλος, Γιώργος Προκοπάκης και τους οποίους απολύτως κάλυπτε ο τότε πολιτικός τους προϊστάμενος, Παντελής Καψής.
Γιατί δεν ήθελαν; Το έλεγαν ανοιχτά. Όχι μόνο στους εργαζόμενους της τότε ΔΤ αλλά και σε όποιον από τους υποψηφίους μεταξύ των 356 έκλεινε ραντεβού μαζί τους και τους έβλεπε στα γραφεία.. τους στοΡαδιομέγαρο. Και μεταξύ μας, δεν ήταν λίγοι αυτοί από τους 356 που καθημερινά ανηφόριζαν για να τους δουν στην Αγία Παρασκευή και να παζαρέψουν μια μόνιμη θέση στη νέα κρατική ραδιοτηλεόραση.
Τι τους έλεγαν;
Ότι δεν γίνεται να πεταχτούν έξω από τη ΝΕΡΙΤ όσοι δούλευαν ήδη στη ΔΤ, διότι ήταν αυτοί που με επικεφαλής τον Βασίλη Θωμόπουλο και κάτω από το συντονισμό του έβαλαν πλάτη διασπώντας το αρραγές μέτωπο των καταληψιών της ΕΡΤ για να μπορέσει να λειτουργήσει ο μεταβατικός κρατικός φορέας.
Καθώς η πλειοψηφία των εργαζομένων στη ΔΤ και τώρα στη ΝΕΡΙΤ στερείτο τυπικών προσόντων σε αντίθεση με τους υποψηφίους της ελεύθερης αγοράς, αυθαιρέτως οι κ.κ. Θωμόπουλος και Προκοπάκης καταστρατήγησαν το στάδιο της ανάρτησης του αναθεωρημένου πίνακα κατάταξης και πέρασαν στη διαδικασία των αξιολογητών. Όπου αξιολογητές οι ίδιοι βεβαίως, κάποιοι φίλοι τους και το ιδιαίτερο γραφείο του Παντελή Καψή.
Οι βδομάδες περνούν, το ίδιο και οι μήνες, οι αξιολογήσεις προσαρμόζονται, ελέω γραφείου Παντελή Καψή, για να βοηθηθούν με μόρια και κάποια «πολύ δικά μας παιδιά εκτός ΔΤ», η υπομονή σώζεται μεταξύ των εξω-ΔΤ υποψηφίων που πηγαινοέρχονταν στα γραφεία του πανίσχυρου διευθυντικού διδύμου της Αγίας Παρασκευής, σπάει η ομερτά κι αρχίζουν να σουλατσάρουν τα εξώδικα.
Γιατί οι κ.κ. Θωμόπουλος και Προκοπάκης σε όλους υπόσχονταν. Σε όλους «σε μια βδομάδα θα σε πάρω τηλέφωνο να κανονίσουμε τις λεπτομέρειες της απασχόλησής σου στη ΝΕΡΙΤ» τους έλεγαν. Εννοείται πως όλοι ακόμη περιμένουν.
Μύστης των ΜΜΕ ο κ. Θωμόπουλος γνωρίζει πολύ καλά πώς να προστατευτεί από το «κακό μάτι» του χώρου του σε αντίθεση με τον αμερικανοσπουδαγμένο αλαζόνα κ. Προκοπάκη που θεωρεί ότι ένας CEO του Δημοσίου μπορεί να διοικεί με όρους ιδιωτικού τομέα και το πληρώνει με την αποπομπή του. Δεν ήξερε, δεν ρώτησε κιόλας, την πάτησε. Έκτοτε μυξοκλαίει αλλά αυτό πλέον δεν αφορά κανέναν παρά τον ίδιο.
Πριν φύγει όμως ο κ. Προκοπάκης πρόλαβε να προσφέρει μια ακόμη πολύ σημαντική υπηρεσία στους προστατευόμενους του της ΔΤ. Τους έκρυψε πίσω από το λογότυπο της ΝΕΡΙΤ (ως άλλος Βαγγέλης Βενιζέλος που μπουρδούκλωσε το ΠΑΣΟΚ μέσα στην Ελιά) επιμηκύνοντας την παραμονή τους στη νέα κρατική τηλεόραση. Γιατί ως γνωστόν ουδέν μονιμότερον του προσωρινού.
Ο άφρων Παντελής Καψής την ίδια ώρα αν και δεν έχει επιδείξει το παραμικρό έργο στη θέση που του έδωσε ο Βαγγέλης Βενιζέλος, πιστεύει αυτά που του λένε η παρέα του και οι κομματικοί κόλακες, θεωρεί ήδη εαυτόν ευρωβουλευτή Βρυξελών και παραιτείται από το υφυπουργείο του. Με άλλα λόγια, το συνώνυμο της πολιτικής αποτυχίας που όχι μόνο δεν κατάφερε να λειτουργήσει, κανονικά, με κανονικούς εργαζόμενους και κανονικές υπηρεσίες, τη ΝΕΡΙΤ αλλά και δεν μπόρεσε καν να δώσει τις αποζημιώσεις στους απολυμένους της ΕΡΤ, πίστεψε ότι τα κομματικά κουκιά θα τον έστελναν μονοκούκι στην Ευρωβουλή! Αμ δε!
Φεύγοντας από το γραφείο του ο κ. Καψής κάνει τη βαρύγδουπη δήλωση «παραιτούμαι γιατί δεν νοείται ανεξάρτητη δημόσια τηλεόραση που θα υπάγεται σε υπουργό της κυβέρνησης και μάλιστα με αποκλειστική αρμοδιότητα την εποπτεία της».
Φεύγει λοιπόν ο άφρων κ. Καψής παρολίγον ευρωβουλευτής και αναλαμβάνει ο Σίμος Κεδίκογλου. Ο οποίος, επειδή όπως είχε ήδη πει ο κ. Καψής «δεν νοείται ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ δημόσια τηλεόραση κ.λ.π.» (εδώ γελάμε δυνατά) ΠΑΓΩΝΕΙ το διαγωνισμό μέχρι το πέρας των εκλογών! Σωστά, γιατί με ΕΞΑΡΤΗΣΗ και ενίοτε ΜΑΥΡΟ πρέπει να λειτουργούν οι διαδικασίες στις ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ δημόσιες τηλεοράσεις! (γελάμε και πάλι δυνατά).
Ενώ ο διαγωνισμός έχει παγώσει στο ραδιομέγαρο έχει διοριστεί νέος διευθύνων σύμβουλος, ένας συμπαθέστατος μεν άσχετος με το αντικείμενο και το χώρο δε νεοδημοκράτης Πανεπιστημιακός καθηγητής, ο οποίος συνδιοικεί με τον επίσης νεοδημοκράτη συνταξιούχο εστέτ δημοσιογράφο και πρώην στέλεχος της ΕΡΤ Ροδόλφο Μορώνη, κυρίως όμως με τον πάντα παντοδύναμο κ. Βασίλη Θωμόπουλο προστάτη των συμβασιούχων της ΔΤ, θεματοφύλακα του ΠΑΣΟΚ στο δημόσιο και αρχιμάγειρα των προσλήψεων στη ΝΕΡΙΤ.
Εξακολουθεί δε ο αρχιμάγειρας κ. Θωμόπουλος να υπόσχεται στους πάντες. Αυτή τη φορά όμως έχει και παρέα από το κόμμα της Συγγρού καθότι προ των πυλών βρίσκονται οι εθνικές εκλογές.
Τι μέλλει γενέσθαι με τον διαγωνισμό;
Καταρχάς, πρέπει να γίνει πρώτα ο ανασχηματισμός. Γιατί όπως είπαμε και πριν κάθε ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ δημόσια τηλεόραση θέλει τον Υπουργό της όπως τα κινητά το Γερμανό τους! Στη συνέχεια και αν ο νέος Σίμος στη θέση του παλιού που αντικατέστησε τον Καψή που είχε αντικαταστήσει το Σίμο δεν έχει «άλλη άποψη» επί των αξιολογήσεων των υποψηφίων θα αρχίσουν να καλούνται προς συνέντευξη οι εν κρυπτώ επιλεγέντες!
Επειδή όμως κόσμος και κοσμάκης θα μείνει απέξω και ενεός οι αγωγές θα δώσουν και θα πάρουν. Το μήνυμα το έχει πάρει ήδη το αρχιμαγειρείο της ΝΕΡΙΤ και φρόντισε να ζητήσει τις υπηρεσίες του δικηγόρου Δημητρίου Χατζησαράντου του Ιωάννη, με ΑΜ ΔΣΑ 24595, σε θέματα ποινικού δικαίου, καθώς και εργατικού δικαίου ανακύπτοντα σε σχέση με τις υπό στοιχεία ΣΑ Α1/2014 και ΣΑ Α2/2014 προκηρύξεις και κάθε άλλο συναφές θέμα, όπως δημοσιεύεται στη Διαύγεια με ημερομηνία 2/6/14 και ώρα 14:16:12.
(ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ)

 Συμεών Παντελής