ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Κραυγές και ψίθυροι για Δελλατόλα και Οικονομέα

Αλλο που δεν ήθελαν  για να αρχίσουν τα (πάντα) κακοπροαίρετα σχόλια στην δημοσιογραφική «πιάτσα». Το «θάψιμο» άρχισε μετά τα δημοσιεύματα ότι δύο λειτουργοί της ενημέρωσης, πήραν δάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων χωρίς εγγυήσεις, δεν πλήρωσαν τις δόσεις τους και τελικά τα αποπλήρωσε για χάρη τους ο τραπεζίτης.
Μάλιστα ο θόρυβος ξεπερνάει το χώρο των media καθώς και οι δύο δημοσιογράφοι είναι από τα πιο γνωστά ονόματα στο χώρο και αναμφίβολα διαμορφωτές της κοινής γνώμης. Ο Γιώργος Οικονομέας, γνωστός παρουσιαστής του Mega, και ο Αντώνης Δελλατόλας, εκδότης της εφημερίδας Το Ποντίκι και γνωστός από την παρουσία σε πρωινές τηλεοπτικές εκπομπές, δανειοδοτήθηκαν -όπως αναφέρει δημοσίευμα του περιοδικού Hot Doc- από την τράπεζα του Βίκτωρα Ρέστη, χωρίς να έχουν εγγυήσεις, με τη σύμφωνη γνώμη του τραπεζίτη, ο οποίος έπαιξε τον ρόλο του εγγυητή τους.
Μάλιστα για τον Γ. Οικονομέα υπάρχει λέει κι ένα επιπλέον ηθικό θέμα, καθώς σύμφωνα με μια.. 
άλλη καταγγελία (από το directnews.gr) εμφανίζεται να καταθέτει ως μάρτυρας υπέρ του Ρέστη όταν ο εφοπλιστής μηνύει τη δημοσιογράφο Δέσποινα Μπρούσαλη για δημοσίευμα, το οποίο μάλιστα επιβεβαιώθηκε.
Θυμίζουμε ότι ο εκδότης Αντώνης Δελλατόλας τον περασμένο Μάιο είχε απεμπλακεί από την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, σχετικά με την υπόθεση της Proton Bank. Η κατηγορία αφορούσε έμβασμα 500.000 ευρώ, που είχε δεχθεί τον Ιανουάριο του 2012 για εξαγορά ποσοστού της εφημερίδας «Το Ποντίκι» από τον καταζητούμενο πλέον Πέτρο Κυριακίδη,
Ο Δελλατόλας τότε είχε παραδώσει στην ανακρίτρια αντίγραφο ανέκκλητης επιταγής ολόκληρου του επίμαχου ποσού με δικαιούχο για την είσπραξή του την Proton Bank. κατόπιν τούτου η ποινική υπόθεση για τον εκδότη θεωρείται ότι έχει κλείσει, καθώς σύμφωνα με τον νόμο η επιστροφή των χρημάτων τού εξασφαλίζει το ακαταδίωκτο.