ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2014

Μετ' εμποδίων οι πληρωμές σε «Δημοκρατία» και «Espresso»

Μετ' εμποδίων γίνονται οι πληρωμές στον όμιλο του Γιάννη Φιλιππάκη στον οποίο -μεταξύ άλλων- ανήκουν οι εφημερίδες «Δημοκρατία» και «Espresso».
Τα προβλήματα έχουν ξεκινήσει από τον περασμένο Οκτώβριο όποτε κι άρχισαν οι καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων. Ταυτόχρονα ξεκίνησαν και περικοπές προσωπικού  με αποτέλεσμα μέσα στους  Νοέμβριο και Δεκέμβριο να έχουν απολυθεί 16 άτομα (δημοσιογράφοι και τεχνικοί).
Παρά τις φήμες που κυκλοφορούν στον 3ο και 4ο όροφο  της  Ερατοσθένους για επιθετικό άνοιγμα του «Δημοκρατικού Τύπου» στη Θεσσαλονίκη, με την αγορά της «Μακεδονίας»,.. η καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους φτάνει πλέον τους δύο μήνες.
Μάλιστα όπως ανακοινώθηκε και με την αιτιολογία  πρόσφατων φορολογικών μεταβολών , οι εργαζόμενοι θα πληρώνονται έναντι. Ετσι η εξόφληση για τον μισθό Δεκεμβρίου, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα γίνει εως τις 7 Φεβρουαρίου – για τον Ιανουάριο βλέπουμε...