ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Tρεις ερωτήσεις

Απαντά η εκπρόσωπος της ΕΡΤ στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, Μάχη Νικολάρα

- Το μέλλον είναι αναγκαστικά η ΝΕΡΙΤ;
Η ΝΕΡΙΤ αυτή τη στιγμή είναι ένα «άδειο πουκάμισο». Η ΝΕΡΙΤ δεν μπορεί να είναι το μέλλον, γιατί δεν θέλει να είναι πραγματικά δημόσια - αλλιώς θα είχαν φροντίσει πραγματικά, και όχι στα λόγια, για την ανεξαρτησία της.
- Ποια Δημόσια Ραδιοτηλεόραση θα θέλατε εσείς λοιπόν;
Το πείραμα της αυτοδύναμης λειτουργίας που βιώνουμε αυτούς τους τρεις μήνες στο Ραδιομέγαρο δεν είναι πλέον μόνο μέσο διεκδίκησης για την αποκατάσταση της εκτροπής της 11ης Ιουνίου για
την ενημέρωση ως πραγματικά δημόσιο αγαθό. Είναι μια καθημερινή αναζήτηση, με τα λίγα μέσα που διαθέτουμε, σε σχέση με την προσέγγιση της είδησης. Καθημερινά, οι άνθρωποι που επιλέγουν να ενημερωθούν από την ΕΡΤ είναι όλο και περισσότεροι, το Δελτίο των 21.00 έχει κατά μέσον όρο 230.000 μοναδικές θεάσεις μόνο από το ertopen.com. Ετσι προσπαθούμε καθημερινά να προσεγγίζουμε τις ειδήσεις μέσα από το πρίσμα αυτής της κοινωνικής αναγκαιότητας. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε δεν ευνοούν πάντα αυτή την προσπάθεια, αλλά αυτός είναι ο στόχος. Προσπαθούμε κάθε ημέρα να γινόμαστε καλύτεροι και ίσως να καταφέρουμε να λειτουργήσει αυτό μέσα από ένα βιώσιμο σχήμα.
- Πόσο αμαρτωλή ήταν πια η ΕΡΤ;
Η ΕΡΤ ήταν όσο αμαρτωλή ήθελε ή άντεχε η εκάστοτε κυβέρνηση που διόριζε τις διοικήσεις. Υπό το βάρος της κρίσης, την περίοδο 2010-2011 έγινε σημαντικό «συμμάζεμα» χωρίς να ανοίξει ρουθούνι. Δεν υπάρχει καλύτερη απόδειξη ότι η αναδιάρθρωση μπορεί να γίνει εν λειτουργία.
- Μέσα και media / Κ. Ε.