ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2013

Ερχονται νέα ασφαλιστικά και αγωγές κατά του Δ. Ρίζου

Οι εργαζόμενοι του «Αδέσμευτου Τύπου» συνεχίζουν τον δικαστικό αγώνα

Ο Δημήτρης Ρίζος τον περασμένο Δεκέμβριο αποφάσισε να κλείσει τον «Αδέσμευτο Τύπο», έχοντας αφήσει απλήρωτους τους εργαζόμενους για επτά μήνες, μετά από μια μακρά περίοδο ανεκπλήρωτων υποσχέσεων.
Το σύνολο των εργαζομένων έχει ξεκινήσει δικαστικό αγώνα με ασφαλιστικά μέτρα και αγωγές κατά του Ρίζου, ο οποίος αμέσως μετά το… κλείσιμο της εφημερίδας του έπιασε δουλειά στον «Ελεύθερο Τύπο». Tην Παρασκευή στο Ειρηνοδικείο Καλλιθέας εκδικάστηκαν ασφαλιστικά μέτρα μερίδας εργαζομένων για τα δεδουλευμένα τους, με την πλευρά του εκδότη απούσα. Η απόφαση αναμένεται την προσεχή Τετάρτη, ενώ στις 2 Οκτωβρίου θα..
συζητηθεί η αίτηση πτώχευσης που έχει καταθέσει ο Ρίζος για την εταιρία του.
Ο δικαστικός αγώνας όλων των εργαζομένων δεν σταματά αφού ακολουθούν μετά τα ασφαλιστικά και αγωγές κατά του Δ. Ρίζου και των υπόλοιπων μελών του Δ.Σ. με τους εργαζομένους να ζητούν τα δεδουλευμένα τους, τις διαφορές συμβάσεων (πληρωνόντουσαν με την σύμβαση του 2006 μέχρι το 2012!) και τις νόμιμες αποζημιώσεις τους.
- anasigrotisi