ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Αδερφέ μου!..

Η στρατολόγηση «επιφανών» χρυσαυγιτών κι ο ρόλος του Μιχαλολια(κου)

Στον ρόλο του αδερφού του αρχηγού της Χρυσής Αυγής και στην αποστολή που έχει αναλάβει αναφέρεται το περιοδικό Vice που καταγράφει τις πρακτικές που χρησιμοποιεί η νεοναζιστική οργάνωση για την στρατολόγηση νέων μελών από «ανώτερες» τάξεις. Το Vice καταγγέλλει επίσης ότι «ηθικός αυτουργός της επίθεσης στο Πέραμα ήταν ο Γιάννης Λαγός»
 Στο δημοσίευμα όπου γίνεται λόγος για τον γνωστό δικηγόρο Τάκη Μιχαλόλια (αδερφό του Νίκου Μιχαλολιάκου), αναφέρεται χαρακτηριστικά:
«Ο αδερφός του Νίκου Μιχαλολιάκου θεωρείται πως στρατολογεί ''βαριά'' ονόματα από δικηγορικούς κύκλους, επιχειρηματίες και ακαδημαϊκούς- συνήθως επαγγελματίες οι οποίοι είναι λίγο παραπάνω..
από λάτρεις της Χούντας και των στρατηγών που έριξαν την Ελληνική κυβέρνηση το 1967. Οσο περίεργο και εάν ακούγεται, την ίδια στιγμή που η Χρυσή Αυγή ασκεί συνεχή βία, φλερτάρει ταυτόχρονα με σχετικά αξιοσέβαστες τάξεις, πλευρίζοντας την Νέα Δημοκρατία».
Το Vice, σχολιάζοντας την επίθεση στο Πέραμα αναφέρει: «Δεν μοιάζει με σύμπτωση το γεγονός πως η επίθεση έγινε μετά από μια ομιλία δύο βουλευτών της Χρυσής Αυγής στην περιοχή. Ενας από αυτούς, ο Γιάννης Λαγός είπε στην ομάδα των ακτιβιστών του: ''Διαλέξτε πως θέλετε να προχωρήσετε και εμείς θα σας στηρίξουμε''. Αυτό θυμίζει μια ομιλία που έκανε πέρυσι, όπου μετά άρχισαν επιθέσεις εναντίον Αιγυπτίων ψαράδων. Και στις δύο περιπτώσεις, καμία κατηγορία για προτροπή σε βια δεν έγινε εναντίον του και είναι απίθανο να γίνει κατά της Χρυσής Αυγής μετά την δολοφονία του Φύσσα».
Κλείνοντας το δημοσίευμα του το περιοδικό, υποστηρίζει πως μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, «η διπλή τακτική της Χρυσής Αυγής να σφίγγει με το ένα χέρι τα χέρια των αξιοσέβαστων πολιτικών τάξεων και ταυτόχρονα με το άλλο να καρφώνει μαχαίρια στους εχθρούς της, ίσως να έφτασε στο τέλος της».
- iefimerida