ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Εφτά χρόνια κλειδωμένη στον εαυτό της

Η συγκλονιστική ιστορία της Χιώτισσας δημοσιογράφου Αγγελικής Χατζηδημητρίου

«Με ανάγκασαν να παρατήσω τα παιδιά μου, 1η και 2α Δημοτικού ήταν τότε, μάλιστα με ανάγκασαν να τα αφήσω σε μια ηλικία που είχαν τις λιγότερες μνήμες. Δεν μπορώ να τα αγγίξω, να τους μιλήσω, να τα βοηθήσω».
Με μόνη δυνατότητα να κινεί λίγο το ένα της χέρι και να ανοιγοκλείνει τα βλέφαρα, η Αγγελική Χατζηδημητρίου ζητάει στοιχειώδη απόδοση Δικαιοσύνης. Η Χιώτισσα δημοσιογράφος, μητέρα δύο παιδιών τραυματίστηκε σοβαρά από άγρια επίθεση ιδιωτικού φρουρού και καταδικάστηκε σε αλαλία και τετραπληγία από ιατρικά λάθη.
Αύριο, έπειτα από διακοπή περίπου ενός μήνα, συνεχίζεται στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Βορείου Αιγαίου η δίκη για την υπόθεσή της. Λίγο πριν από την παραγραφή του συνόλου των..
αδικημάτων λόγω παρέλευσης οκταετίας, η Αγγελική και οι άνθρωποί της περιμένουν μια κάποια δικαίωση. Πρωτόδικα καταδικάστηκαν δύο γιατροί 18 και 6 μήνες αντίστοιχα και ο ιδιωτικός φύλακας στο εργοστάσιο της ΔΕΗ σε 8 μήνες. Ο ένας εκ των δύο γιατρών έκανε χρήση νόμου που επιτρέπει να μπει η υπόθεση στο αρχείο μέχρι ποινή 6 μηνών και να μη δικαστεί σε δεύτερο βαθμό. Και από αύριο η εκδίκαση της έφεσης, ενώ οι αγωγές για αποζημίωση εκκρεμούν έως ότου εκδικαστούν οι ποινικές υποθέσεις.
Η Αγγελική Χατζηδημητρίου, μητέρα δύο παιδιών, «μίλησε» μέσω του δημοσιογράφου συζύγου της , Θ. Πυλιώτη, στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία και στον Στρατή Μπαλάσκα. (Διαβάστε εδώ ολόκληρο το κείμενο)