ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Τι επιδιώκει ο Καψής με Μόσιαλο και Χωμενίδη

O Ηλίας Μόσιαλος και ο Χρήστος Χωμενίδης φαίνεται πως θα πλαισιώσουν το συμβούλιο που θα εποπτεύει την λειτουργία της ΝΕΡΙΤ.
Αυτό αναφέρει ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών και σύμφωνα με το ρεπορτάζ που υπογράφει ο Σωτήρης Μανιάτης, στόχος του υφυπουργού Παντελή Καψή είναι να στελεχώσει τον οργανισμό με πρόσωπα που έχουν χαρακτηριστικά σαν κι αυτά των κυρίων Μόσιαλου και Χωμενίδη ώστε να υπάρξει η ευρύτερη δυνατή συναίνεση.
Ο Ηλίας Μόσιαλος είναι καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο LSE ενώ υπήρξε υπουργός Επικρατείας επί Γ. Παπανδρέου με αρμοδιότητα την ΕΡΤ και ήταν αυτός που είχε εισηγηθεί την εξυγίανσή της. Μάλιστα όταν έπεσε το «μαύρο» στην δημόσια ραδιοτηλεόραση ο Μόσιαλος είχε δηλώσει:
«Η ριζική αναδιάρθρωση της ΕΡΤ είναι απολύτως αναγκαία. Κανείς δεν μπορεί να υπερασπιστεί..
σοβαρά τη διατήρηση του παλαιού καθεστώτος λειτουργίας της. Ωστόσο, το κλείσιμό της, με μονομερή απόφαση της Νέας Δημοκρατίας, συνιστά ενέργεια αντιδημοκρατική και αντίθετη προς την κοινοβουλευτική αρχή και προδίδει περιφρόνηση προς την ίδια τη δημοκρατία, της οποίας τα ΜΜΕ αποτελούν αναφαίρετο πυλώνα. Η ενέργεια αυτή όχι μόνο δεν αποτελεί συνέχεια των δικών μου προτάσεων του 2011, όπως νόμισαν ελάχιστοι βιαστικοί σχολιαστές, αλλά βρίσκεται στον αντίποδα...».
Από την άλλη πλευρά ο Xρήστος Χωμενίδης είναι ο συγγραφέας που αποχώρησε «με βαθιά προσωπική οδύνη» από την Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ εκφράζοντας τη διαφωνία του για τους χειρισμούς Κουβέλη σχετικά με την ΕΡΤ επιρρίπτοντάς του ευθύνες για το λουκέτο.