ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Γουνάκια για Παπακωνσταντίνου

Η Ολομέλεια της Βουλής παρέπεμψε τον πρωην υπουργό - Το Δικαστικό Συμβούλιο θα αποφασίσει για Ειδικό Δικαστήριο

Την παραπομπή στο Δικαστικό Συμβούλιο του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου για δύο αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος (απιστία στην υπηρεσία και παράβαση καθήκοντος) και ένα σε βαθμό πλημμελήματος (νόθευση εγγράφου), ψήφισε η Ολομέλεια της Βουλής τα ξημερώματα της Τρίτης.
Το Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο αποτελείται από λειτουργούς της Δικαιοσύνης στον Άρειο Πάγο, στην Εισαγγελία και στο Συμβούλιο της Επικρατείας, θα κρίνει τη βασιμότητα των κατηγοριών εκδίδοντας βούλευμα τόσο για το θέμα της παραγραφής όσο και για την νομική στοιχειοθέτηση..
του κατηγορητηρίου. Χρονικός περιορισμός για την ετυμηγορία του Συμβουλίου δεν υπάρχει, στην περίπτωση όμως που δεν διαπιστώσει κώλυμα, τότε συγκαλείται Ειδικό Δικαστήριο (τα γνωστά «γουνάκια») .
Εντός της εβδομάδας θα γίνει η κλήρωση από την Ολομέλεια της Βουλής, για τη σύνθεση του πενταμελούς Δικαστικού Συμβούλιο από τον κατάλογο που έχουν αποστείλει το Συμβούλιο της Επικρατείας και ο 'Αρειος Πάγος.

Βολές κατά Βενιζέλου
Για εμπαιγμό έκανε λόγο στη Βουλή ο Γ. Παπακωνσταντίνου. Αρνήθηκε ότι έχει οποιαδήποτε ευθύνη στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και επέρριψε ευθύνες στον Ευάγγελο Βενιζέλο κατηγορώντάς τον ότι τόσο καιρό είχε τα στοιχεία στη διάθεσή του και δεν έκανε τίποτα. 'Ούτε μια ερώτηση για την πορεία των ερευνών". "Την ίδια στιγμή, αυτός που μαζί με τον κ. Διώτη κυριολεκτικά έθαψαν τα στοιχεία για όλο το μετέπειτα χρονικό διάστημα, επιβραβεύεται και γίνεται αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών" ανέφερε χαρακτηριστικά.
Όπως είπε στοχοποιείται επειδή ήταν ο υπουργός Οικονομικών που υπέγραψε για να μπει η χώρα στο μνημόνιο. "Το μνημόνιο που πολλοί εμίσησαν αλλά τώρα το υπηρετούν", ανέφερε.