ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

H κόρη του Γιάννη Βούλτεψη με το εκρηκτικό ταπεραμέντο

«Δεν μπορώ να συνεργαστώ με τον... συγκεκριμένο» είπε η Σοφία και τα βρόντηξε...

Επειτα από θητεία εννέα ετών στη Βουλή, η Σοφία Βούλτεψη δέχθηκε προχθές το βράδυ το τηλεφώνημα από το μέγαρο Μαξίμου το οποίο προσδοκούσαν με αγωνία οι βουλευτές. Οταν όμως της ανακοίνωσαν πως θα αναλάβει υφυπουργός Υγείας, και αποδέχθηκε φυσικά αμέσως, δεν γνώριζε ότι πολιτικός της προϊστάμενος θα ήταν ο Αδωνις Γεωργιάδης.
«Δεν μπορώ να συνεργαστώ με τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Δεν ταυτίζομαι ιδεολογικά μαζί του και για να συνεργαστεί κανείς πρέπει να υπάρχει μία ταύτιση, μία κοινή αντίληψη των πραγμάτων», δήλωσε η κ. Βούλτεψη μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού στο πρωθυπουργικό επιτελείο, σύμφωνα με πληροφορίες. «Δεν υπάρχουν μόνο οι καρέκλες, υπάρχει και ο αυτοσεβασμός», έλεγε στη συνέχεια σε συνομιλητές της, αν και απέφυγε να..
κάνει οποιαδήποτε δήλωση.
Η πρώην δημοσιογράφος, που εκλέγεται στη Β' Αθηνών με τη Ν.Δ. από το 2004 και διαθέτει εξίσου... εκρηκτικό ταμπεραμέντο, έχει καβγαδίσει πολλές φορές κατά το παρελθόν στα τηλεοπτικά παράθυρα με τον κ. Γεωργιάδη. Επιθετικοί και οι δύο, δεν υπήρχε καμία περίπτωση να συνυπάρξουν κάτω από την ίδια υπουργική στέγη. Η κ. Βούλτεψη όμως με την παραίτησή της έδειξε ότι δεν πιστεύει πως καλώς συνυπάρχουν έτσι κι αλλιώς κάτω από την ίδια κομματική στέγη γενικότερα, αλλά και ότι ήταν σφάλμα η υπουργοποίηση ενός στελέχους προερχόμενου από το ΛΑΟΣ και γνωστού για τις ακραία δεξιές θέσεις του.
Σημειωτέον πάντως ότι όχι μόνο τα δύο πρόσωπα του μίνι αυτού «δράματος» εκλέγονται στην ίδια περιφέρεια -την «ανθρωποφάγα» Β' Αθήνας-, αλλά επιπλέον η κ. Βούλτεψη εξελέγη στις προηγούμενες εκλογές στην τρίτη θέση, ενώ ο κ. Γεωργιάδης στην έκτη.

Κόρη του δημοσιογράφου Γιάννη Βούλτεψη (ως ρεπόρτερ της «Αυγής» ξεσκέπασε το 1965 το παρακράτος στην υπόθεση Λαμπράκη και βρέθηκε στη συνέχεια, από το 1984 έως το 1993, διευθυντής του γραφείου Τύπου της Ν.Δ. διατηρώντας πολύ φιλικές σχέσεις με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη) η κ. Βούλτεψη εργάστηκε ως δημοσιογράφος επί σειρά ετών και υπήρξε σύμβουλος στο πρωθυπουργικό γραφείο του κ. Μητσοτάκη το διάστημα 1990-1993. Τον περασμένο Ιανουάριο συγκρούστηκε σφόδρα με τη Ραχήλ Μακρή των Ανεξάρτητων Ελλήνων μέσα στη Βουλή, όταν η δεύτερη της είπε: «Ξέρουμε πού μεγάλωσες και ποιος ήταν ο πατέρας σου».
Βίκυ Σαμαρά / Ελευθεροτυπία