ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2013

Καψής: Δεχθείτε το κλείσιμο κι όλα τα άλλα θα τα βρούμε!

Νέο ραντεβού με αντιπροσωπεία εργαζόμενων της ΕΡΤ την Παρασκευή

Χωρίς αποτέλεσμα  έγινε σήμερα το μεσημέρι η πρώτη άτυπη συνάντηση «γνωριμίας» του Παντελή Καψή, με αντιπροσωπεία των εργαζόμενων της ΕΡΤ.
Στη συνάντηση επικράτησαν κατ΄αρχάς ήπιοι τόνοι και το πρώτο που έγινε σαφές από την πλευρά του αρμόδιου  υφυπουργού ήταν ότι δεν έχει την αρμοδιότητα να διαπραγματευτεί με κανέναν επί των βασικών αποφάσεων που έχουν συνομολογήσει οι πολιτικοί αρχηγοί: Δηλαδή επί της απόφασης ότι η ΕΡΤ αποτελεί παρελθόν και επί του γεγονότος ότι θα επαναπροσληφθούν περίπου 2.000 άτομα με συμβάσεις ορισμένου χρόνου έως ότου -περίπου σε ένα τρίμηνο- είναι έτοιμος ο νέος φορέας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. O Π. Καψής επισήμανε πως από τη στιγμή που οι συνομιλητές του αποδεχθούν τα δύο προαπαιτούμενα..
από εκεί και πέρα σε όλα τα άλλα θα βρεθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις που θα ικανοποιούν και τους εργαζόμενους.
Ο υφυπουργός επισήμανε, όπως γράφει το iefimerida.gr, και στους ίδιους ότι εργάζεται στην κατεύθυνση να φύγει το «μαύρο» από τις συχνότητες της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης προκειμένου -εκτός των άλλων- να συμμορφωθεί η κυβέρνηση με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι έθεσαν στον Π. Καψή το ζήτημα των δηλώσεων του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ο οποίος και σήμερα τους κάλεσε να αποχωρήσουν από το κτίριο προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες αποζημίωσής τους.
Εξήγησαν στον υφυπουργό ότι δεν είναι δυνατόν να εγκαταλείψουν το κτίριο και το πανάκριβο εξοπλισμό του, εκτός των άλλων και για λόγους ασφαλείας, χωρίς τουλάχιστον να γίνει απογραφή των υλικών και τελετή παράδοσης – παραλαβής.
Ο Π. Καψής επιφυλάχθηκε να εξετάσει τα αιτήματά τους και υποσχέθηκε ότι στη νέα συνάντησή τους την Παρασκευή θα μιλήσουν για την ουσία των θεμάτων.

Υ.Γ Οι εργαζόμενοι πρότειναν στον κ. Καψή να παραχωρήσει συνέντευξη που θα μεταδοθεί από τη συχνότητα της ΕΡΤ που εξακολουθεί να εκμπέμπει κανονικό πρόγραμμα μέσω διαδικτύου, της EBU και αναλογικών πομπών σε μέρος της Ελλάδας και αυτός επιφυλάχθηκε να απαντήσει.

Υ.Γ1 Το δικοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ σε έκτακτο συμβούλιο του αποφάσισε να καταθέσει μήνυση για παράβαση καθήκοντος στον τελευταίο διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ Γκίκα Μάναλη ο οποίος λειτουργεί αυτή τη στιγμή ως ειδικός εκκαθαριστής.

-δείτε εδώ τι λένε οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ (γενική συνέλευση) για τη συνάντησή τους με τον Καψή