ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη, 25 Ιουνίου 2013

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στο Ραδιομέγαρο

Αποφασισμένοι να παραμείνουν στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ δήλωσαν σε κάθε τόνο οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι της Τρίτης σε στούντιο της Αγίας Παρασκευής. Παράλληλα, παρουσίασαν τις ζημιές που υπέστη και πρόκειται να υποστεί το ελληνικό δημόσιο από τη διακοπή λειτουργίας της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.
«Καθημερινά αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, όλα βρίσκονται στον αέρα», τόνισε ο δημοσιογράφος της ΕΡΑ, Γιώργος Γιουκάκης. Στη συνέχεια περιέγραψε με στοιχεία και οικονομικά μεγέθη τις ζημίες που πρόκειται να υποστεί το ελληνικό δημόσιο και οι οποίες με μέτριους υπολογισμούς των εργαζομένων θα ξεπεράσουν τα 300 εκατ. ευρώ.
Σε αυτό το ποσόν περιλαμβάνονται αποζημιώσεις εργαζομένων, ρήτρες διεθνών συμβολαίων και..
ακύρωση συμφωνιών το οποίο θα επιβαρύνει τον ήδη ελλειμματικό προϋπολογισμό.
Από τους εκπροσώπους των εργαζομένων τονίστηκε με έμφαση ότι συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά της ΕΡΤ και ότι «δεν υφίσταται κανενός είδους κατάληψη». Στόχος όλων ήταν και παραμένει η ΕΡΤ να μείνει ανοιχτή. Ζητήθηκε η επαναφορά του σήματος και η έναρξη μιας καθαρής και ειλικρινούς συζήτησης για το αύριο της ΕΡΤ, χωρίς προαπαιτούμενα.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του o Γ. Γιουκάκης έδωσε και μια είδηση, ενδεικτική της αποφασιστικότητας των εργαζομένων. Απόψε στις 9 μ.μ θα μεταδοθεί ο αγώνας Ελλάδα-Μάλι, από το Μουντιάλ Νέων της Τουρκίας.
- διαβάστε: Συνέντευξη των εργαζομένων της ΕΡΤ: Το «μαύρο» κοστίζει ακριβά στη δημοκρατία και πάνω από 300 εκατ. στον προϋπολογισμό