ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

ΕΡΤ: Με έγγραφο του διαχειριστή Μάναλη ενημερώνουν τους εργαζόμενους ότι έχουν απολυθεί

Ουδείς όμως από τους εργαζόμενους έχει υπογράψει την απόλυσή του

Tην ώρα που οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ ειδοποιούνται από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, πως από τις 3 Ιουλίου διακόπτεται η τηλεφωνική σύνδεση τους, ένα έγγραφο από τον ειδικό διαχειριστή Γκίκα Μάναλη, το οποίο φέρει αριθμό πρωτοκόλλου με ημερομηνία 17 Ιουνίου, τους... ενημερώνει ότι έχουν απολυθεί!
Στο έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών αναφέρεται ότι η ανώνυμη εταιρεία ΕΡΤ ΑΕ έχει καταργηθεί και έχει οριστεί ειδικός διαχειριστής, ο οποίος και ενημερώνει τους εργαζόμενους ότι «η σύμβαση εργασίας ή έργου σας έχει λυθεί από 11 Ιουνίου του 2013. Έναντι της νόμιμης αποζημίωσης, που δικαιούστε θα σας καταβληθούν αποδοχές δύο μηνών».
Στο έγγραφο, το οποίο οι εργαζόμενοι χαρακτηρίζουν ως «μπακαλόχαρτο» καθώς δεν φέρει σφραγίδα ή υπογραφές, εππιπρόσθετα, σημειώνεται: «Μέχρι την παράδοση των παντός είδους περιουσιακών στοιχείων της καταργηθείσας ΕΡΤ ΑΕ και των θυγατρικών της, τα οποία βρίσκονται στην κατοχή σας..
και για τα οποία είστε υπεύθυνος-η στο πλαίσιο των καθηκόντων που απορρέουν από την εκτέλεση της λυθείσας σύμβασής σας, τον κανονισμό και κάθε σχετική γενική ή ειδική ανάθεση καθηκόντων, εξακολουθείτε να έχετε την ευθύνη και υποχρεούστε στη διαφύλαξη τους».
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης, η τελευταία εξέλιξη είναι εντελώς παράλογη, καθώς ενημερώνει μεν τους εργαζόμενους ότι έχουν απολυθεί, αλλά εκείνοι δεν έχουν υπογράψει τις απολύσεις τους ενώ ταυτόχρονα τους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για τη διαφύλαξη των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας. «Ακόμα και αν το έκαναν επίτηδες δεν θα μπορούσαν να το κάνουν χειρότερα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Π. Καλφαγιάννης.