ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Θύελλα στου Μπόμπολα μετά τις πέντε νέες απολύσεις

Συνέλευση όλων των εργαζόμενων στον Πήγασο για κινητοποιήσεις

Αναβρασμός στο συγκρότημα Μπόμπολα μετά τις πέντε απολύσεις δημοσιογράφων και διοικητικών υπαλλήλων στις οποίες προχώρησε η διοίκηση του Πήγασου. Οι δημοσιογράφοι που απολύθηκαν είναι η Μαρία Καούκη και ο Γιώργος Αδαμόπουλος από την εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» ενώ από το διοικητικό προσωπικό λύθηκε η συνεργασία των Πέτρου Τριπύλα, Μισέλ Καράμ και Τάκη Αθανασίου. Οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε συνέλευση με την ΕΣΗΕΑ και την ΕΠΗΕΑ να ζητούν την επαναπρόσληψη των απολυμένων και να προγραμματίζουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
Οι απολύσεις των πέντε εργαζόμενων έχει προκαλέσει αναστάτωση στη Μεταμόρφωση καθώς..
αποτελούν  μια ακόμη αυθαιρεσία της ιδιοκτησίας στο συγκεκριμένο Όμιλο, ο οποίος επιτίθεται κατά των εργαζομένων, είτε μέσω απολύσεων, είτε μέσω μειώσεων των αποδοχών τους με ατομικές συμβάσεις.
 Η ΕΣΗΕΑ καυτηριάζει την απαράδεκτη συμπεριφορά του Φώτη Μπόμπολα ενώ κήρυξε 2ωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στις Εφημερίδες «ΕΘΝΟΣ», «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» και « GOAL NEWS », καθώς και στον Ρ/Σ « SENTRA FM » για σήμερα Τρίτη, από τις 4 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα και την πραγματοποίηση συνέλευσης των εργαζομένων στα γραφεία της εφημερίδας.
Η Ε.Π.Η.Ε.Α.  από την πλευρά της κήρυξε τρίωρη στάση εργασίας, την Τρίτη και από ώρα 3.00 μ.μ. μέχρι 6.00 μ.μ., όλων των διοικητικών υπαλλήλων που εργάζονται στα έντυπα και τις ιστοσελίδες του Ομίλου «ΠΗΓΑΣΟΣ»  καλώντας ταυτόχρονα συνέλευση εργαζομένων για την κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.
Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες σε Εξπρές και Κέρδος.