ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Αποσύρσεις επί αποσύρσεων...

Δύο αποσύρσεις διατάξεων σε μία μέρα είναι πολύ... Η κυβέρνηση αποσύρει, από το πολυνομοσχέδιο τη διάταξη του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη για τους συμβασιούχους, μετά την κατηγορηματική άρνηση του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη να την υπογράψει.
Μετά το Πάσχα, με πρωτοβουλία του υπουργείου Δικαιοσύνης θα εισαχθεί ρύθμιση για τις προσωρινές διαταγές.
Η διάταξη, που θα περιλαμβανόταν στο πολυνομοσχέδιο το οποίο κατατίθεται σήμερα στη Βουλή, προέβλεπε ότι ένας συμβασιούχος θα υποχρεωνόταν να εγκαταλείψει την εργασία του, ακόμη κι αν είχε δικαστική προσωρινή διαταγή ή ασφαλιστικά μέτρα, αν η κύρια αγωγή δεν εκδοκαζόταν μέσα σε διάστημα εννέα μηνών.
Λίγο νωρίτερα είχε αποσυρθεί οριστικά η διάταξη που υπήρχε στο πολυνομοσχέδιο και προέβλεπε μείωση των συντάξεων του ΟΑΕΕ έως και 35%, έπειτα από τη θύελλα αντιδράσεων που..
εκδηλώθηκε. Την απόσυρση της διάταξης ανακοίνωσε ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που είναι σε εξέλιξη στο υπουργείο Οικονομικών.